24.10.2016

Гибралтар - Белгия 0:6 /репортаж/

Белгия победи като гост Гибралтар с 6:0 в мач от третия кръг на група Н от световните квалификации в зона Европа....

Още

ЕС даде на Белгия ултиматум за СЕТА

Брюксел има срок до понеделник вечер да каже вдига ли блокадата

ЕС даде ултиматум на Белгия да подкрепи търговското споразумение с Канада

До утре вечер премиерът на Белгия Шарл Мишел трябва да даде уверение, че страната ще подпише пакта

ЕC даде на Белгия ултиматум до края на деня в понеделник да осигури подкрепата за СЕТА

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще разговаря с премиера на Белгия Шарл Мишел в края на утрешния ден. Ако Мишел не може да даде уверение, че Белгия ще подпише пакта, срещата ще бъде отложена.

ЕС даде ултиматум на Белгия да осигури подкрепа за търговското споразумение с Канада

Европейският съюз даде на Белгия ултиматум до края на деня в понеделник да осигури подкрепата на страната си за търговското споразумение с Канада, съобщи Ройтерс. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще разговаря с премиера на Белгия Шарл Мишел в края на утрешния ден. Ако Мишел не може да даде уверение, че Белгия ще подпише пакта, срещата ще бъде отложена. Страните членки на Евросъюза подкрепиха споразумението СЕТА, но Белгия не може да гласува "за" заради ветото, наложено от провинция Валония.  Управляваният от социалисти регион твърди, че споразумението е пагубно за европейските фермери, тъй като ще даде твърде много власт на световните корпорации. 

ЕС даде на Белгия срок до вечерта да подкрепи търговската сделка с Канада

Европейският съюз даде на Белгия срок до вечерта да преодолее съпротивата от франкофонския район Валония срещу споразумението за свободна търговия на 28-те страни с Канада, известно като СЕТА. От изхода от днешните усилия зависи дали премиерът Джъстин Трюдо ще пристигне в Брюксел за подписване на сделката на среща на върха Канада-ЕС. "Европейската комисия работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да намери решение", каза еврокомисарят по въпросите на търтговията...

Белгия трябва да реши за договора с Канада до понеделник вечерта

От това споразумение зависи отпадането на визите за българи за северноамериканската страна