28.10.2016

Харизанова втрещи всички: Духа тава за 31-вия си рожден ден (СНИМКА)

Венета Харизанова със сигурност успя да впечатли последователите си във социалната мрежа, публикувайки снимка на тортата си за рождения си ден в събота, пише ХотАрена. 

Още

Ужасът на АМ „Тракия” е неописуем! Вижте ВИДЕО от въздуха от тежката катастрофа

Като по чудо без пострадали се размина преобръщането на камион тази сутрин на автомагистрала „Тракия”. За часове обаче движението при 159 км в района на Стара Загора беше блокирано.

Поредна проверка на РИОСВ за миризми, 7 часа във въздуха е имало сероводород

Експерти на РИОСВ-Русе извършиха извънредна проверка на 26 октомври вечерта по сигнал за миризми в покрайнините на Разград, по пътя за село Гецово – съобщават от пресцентъра на екоинспекцията. Сигналът е постъпил в късния следобяд от служител на фирма в района за миризма, характерна за животновъден обект. Незабавно е уведомена община Разград за проверката и потвърждаване на достоверността на сигнала. При обхода на Западна промишлена зона, представителят на община Разград е потвърдил, че се усеща неприятна миризма. Повишаване нивата на сероводор...

Няма замърсяване на въздуха в Гълъбово след вчерашното обгазяване

Няма пострадали или потърсили медицинска помощ жители на района

Регистрираха надвишаване на нормите на серен диоксид във въздуха над Гълъбово. Призоваха жителите да не анпускат домовете си

Има превишение на нормите на серен диоксид във въздуха на Гълъбово. От Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора призовават хората да не напускат жилищните сгради и работните си места, предаде БНР.  Автоматичната станцията, разположена в центъра на Гълъбово, е отчела в три последователни часа – от 12 до 14 часа норми на серен диоксид от 1,7 до 2,3 пъти над пределно допустимата концентрация. Екоинспекцията е уведомила компетентните институции в община Гълъбово да приложат оперативния план за действие за защита на населението. Указанията на Министерството на здравеопазването в подобни ситуации са хората да затворят прозорците на жилищните и работните си помещения и да не ги напускат, докато не се понижат концентрациите на замърсителя на въздуха – в случая на серния диоксид. От РИОСВ са издали и предписания на четирите топлоелектрическите централи в комплекса „Марица изток“, които са източник на обгазяването, да намалят мощностите си и да увеличат степента на пречистване на серните емисии. 

Холандски учени създадоха система за пречистване на въздуха от свръхфини частици

Абсорбаторът е първият по рода си в света, твърдят разработчиците на проекта от Envinity Group

Превишение на нормите на серен диоксид във въздуха на Гълъбово

Има превишение на нормите на серен диоксид във въздуха на Гълъбово. От Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора призовават хората да не напускат жилищните сгради и работните си места.  Автоматичната станцията, разположена в центъра на Гълъбово, е отчела в три последователни часа – от 12 до 14 часа норми на серен диоксид от 1,7 до 2,3 пъти над пределно допустимата концентрация. Екоинспекцията е уведомила компетентните институции в община Гълъбово да приложат оперативния план за действие за защита на населението. Указанията на Министерството на здравеопазването в подобни ситуации са хората да затворят прозорците на жилищните и работните си помещения и да не ги напускат, докато не се понижат концентрациите на замърсителя на въздуха – в случая на серния диоксид. От РИОСВ са издали и предписания на четирите топлоелектрическите централи в комплекса „Марица изток“, които са източник на обгазяването, да намалят мощностите си и да увеличат степента на пречистване на серните емисии.