21.10.2016

Присъди за подпалвачите на сградата на EVN в Пловдив

Тригодишна условна присъда и глоба от 2000 лева получиха двамата подпалвачи на сградата на ЕВН в Пловдив, а третият им съучастник бе осъден на две години условно лишаване от свобода. През февруари 2013-та младежите организираха палеж и го заснеха на видео, което разпространиха в социалните мрежи. Тогава те обявиха акта си като протест срещу монополите. Днешната присъда на пловдивския окръжен съд може да бъде обжалвана пред по-горна инстанция.

Още

Локомотив (Пловдив) се извинява на феновете с билети по левче

"Смърфовете" се надяват на подкрепа днес срещу Дунав

Марки от 24-каратово злато блестят на изложение в Пловдив

Колекцията принадлежи на Спас Панчев, изчислява се на над 1 млн. евро Пощенски марки, направени от 24-каратово злато, се показват за първи път в България на изложението "Булколекто 2016". То продължава от 21 до 23 октомври в Международен панаир в Пловдив. Уникалната колекция включва 22 експоната, представляващи първите пощенски марки,

Обвиниха в закана за убийство бивш кмет на Пловдив и брат на ексгубернатор

Районната прокуратура Асеновград е обвинила в закана за убийство и причиняване на лека телесна повреда бившия кмет на Район централен в Пловдив и брат на бившия губернатор на областта Гьока Хаджипетров – Димитър Хаджипетров. Обвинението е повдигнато на 15 октомври, съобщиха за БЛИЦ от Прокуратурата.

Джип блъсна пешеходец на пътека в Пловдив

  Само ден, след като на пешеходна пътека на кръстовище в Пловдив бе убита 61-годишна жена от автобус на Градския транспорт, почти на същото място тази сутрин пак пешеходка бе блъсната от джип, предаде БГНЕС. Малко преди 10 часа на кръстовището на бул. "Никола Вапцаров" с ул. "Стефан Стамболов" пострада 73-годишна жена. За щастие, жената се отърва само с охлузвания. По същото време обаче, на друго натоварено кръстовище в идеалния център на града, на бул. "Цар Освободител Трети Обединител" и ул." Граф Игнатиев", лек автомобил "Фолксваген" блъсна 68-годишен мъж. И той е само с натъртвания, без опасност за живота. И двата автомобила са управлявани от 40-годишни жени, пробите им за алкохол за отрицателни. 

Пловдивските шофьори обявиха война на пешеходците!

Само ден, след като на пешеходна пътека на кръстовище в Пловдив бе убита 61-годишна жена от автобус на Градския транспорт, почти на същото място тази...