21.10.2016

Учените в паника: Откриха нов вид земетресения!

Изследователи са открили нов вид земетресения в Южна Калифорния, които се случват много по-дълбоко от очакваното - повече от 24 км дълбочина, попадайки в горната мантия на Земята, съобщава nauka.offnews.bg, цитирайки Science Alert!. 

Още

Откриха златното сърце на царица Мария в Преслав

То е над 23 карата и е дело на златари от Константинопол

В Румъния откриха следи от пребиваването на извънземни

В Трансилвания случайно била направена находка, която едва ли има отношение към хората, пише "Мирър". Това било сторено през 1973 г., но информацията била засекретена.

Откриха немска подводница от първата световна война край бреговете на Шотландия

Немска подводница от първата световна война беше открита край бреговете на Шотландия. На уникалната находка се натъкнаха инженери, които поставяха електрически кабели по дъното на морето.

В Мианма откриха нефрит с тегло 190 тона

Цената му в сурова форма е $170 млн., ако бъде полиран – милиарди

Откриха мъртва риба в река Чепеларска и показатели над нормата в две предприятия

Мъртва риба бе открита при моста на река Чепеларска в село Катуница, съобщиха от пловдивската екоинспекция. Проверката, която е установила и синьо-зелен цвят на водите, е извършена след получен сигнал на зеления телефон на РИОСВ – Пловдив. За да се изясни евентуалната причина за появата на мъртва риба, е извършена инспекция и нагоре по течението на реката. Взети са проби за анализ от точките на заустване на промишления поток отпадъчни води в канала на две промишлени предприятия. На място са измерени електропроводимост и рН. И по двата показател...

Джихадистите в Алепо нарушиха примирието, откриха стрелба по хуманитарния коридор

Режимът на едностранно прекратяване на огъня от страна на руската авиация и сирийските части официално влезе в сила в 8:00 ч. българско време на 20 октомври