26.10.2016

Пежо опита да се навре под камион на Бетонния мост в Пловдив (СНИМКИ)

Безумното движение в час пик на Бетонния мост предизвика катастрофа в Пловдив. Шофьор с Пежо, който е слизал от моста в посока Сточна гара, е решил да се престрои в лява лента, за да направи ляв завой на светофара. В същото време голям камион, идващ от Централна гара, най-вероятно е искал да се престрои в средна или дясна лента. Резултата от всичко това го виждате на снимките, пише TrafficNews.bg.

Още

Засилени проверки за спазване правилата по пътищата в Пловдив и Карлово

  Полицията в Пловдив и Карлово извършва засилени проверки за неправоспособни водачи на пътя, за поставени обезопасителни колани, за употреба на алкохол и за движение с превишена скорост, пише Агенция "Фокус". Полицейски патрули са позиционирани на възлови кръстовища по главните градски булеварди, както и по входно-изходните артерии. Днес до 11:00 ще се извършват проверки за спазване на скоростни режими на територията на град Сопот. От 13:15 до 15:15 ще се следи за спазване на ограничение на скоростта до 50 км/ч по ул. „Теофан Райнов” в Карлово. Проверки ще се извършват през целия ден по републикански път І-6 София-Карлово-Бургас. Полицията в Пловдив също осъществява специализирани полицейски операции по метода „широкообхватен контрол” и следи за нарушения на Закона за движение по пътищата. Тази вечер от полунощ до 02:30 часа полицейски патрули ще бъдат позиционирани в района на пътен възел „Скобелева майка”. От 03:00 до 05:00 часа сутринта на 5 септември ще се извършват проверки по бул. „Македония”, в района на бетонния мост.

От последните минути! Пак гори склад в Пловдив

Нов пожар в сграда се е разразил в Пловдив преди минути. Гъст бял дим се носи над една от сградите на бившите складове на Сточна гара до Бетонния мост в града.

Внесоха обвинителен акт срещу шофьора, счупил стъкло на автобус

След двуседмично разследване Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Венцислав В., на 42 г., за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата. На 12 август 2016 г. свидетелят Т.Г., който бил водач на автобус по градска линия №27 в гр. Пловдив, извършвал последен курс и се движел по бул. „Македония“ в посока Бетонния мост в гр. Пловдив. По същото време обв. Венцислав В. упра...

Опасният бункер с пестициди вече е изчистен

Бетонният бункер с отровни пестициди вече е обезопасен и изчистен, съобщават от Областната администрация в Пловдив. След бързата намеса на областния управител Здравко Димитров, беше свикана комисия от експерти, която извърши проверка на място в землището на кв. Прослав, в района на бул. „Пещерско шосе". Пестицидите с изтекъл срок на годност са изкарани от бункера и пренесени в склад за опасни отпадъци. Утре бункерът ще бъде обеззаразен с хидратна вар, с което ще се изпълнят предписанията на областния управител. Имотът не е собственост на Област...