21.10.2016

Наръгалият полицаи в Брюксел имал личен мотив

Мъжът бил ударен от полицейски автомобил, трябвало да се откаже от спорта

Още

Борисов от Брюксел: Полагам огромни усилия да запазя целостта на България

Бойко Борисов отхвърли категорично в Брюксел критиките, че българските власти неправомерно са върнали на Турция седем нейни граждани, които са предполагаеми привърженици на Фетула Гюлен, предаде Канал 3.

Европейският съвет заседава в Брюксел

В белгийската столица Брюксел започна двудневната среща на Европейският съвет. Основните теми на форума са миграцията на Стария континент, отношенията с Канада и Великобритания и евентуалното удължаване на санкциите срещу Русия. Тази вечер държавните и правителствените ръководители разговарят по темата за миграцията. В документите за срещата се отчита, че вече се наблюдава значителен спад в потока на идващите в Европа чужденци. Очаква се ЕС да призове за повишаване на броя на върнатите в Турция мигранти, незаконно проникнали на Стария континент през Гърция. Ще се обсъждат и дългосрочните стратегически отношения с Москва. В писмото си до участниците председателят на Европейския съвет Доналд Туск определи Руската федерация като "важен съсед". Предвижда се разговорът да засегне външното руско влияние, включително в Сирия, Украйна и на Балканите. Три месеца след като стана британски премиер, Тереза Мей участва в първата си среща на върха в Брюксел. Тя трябва да разсее опасенията на европейците от "твърд" Брекзит и да ги запознае с подробностите в британския план за напускане. Утре Европейският съвет ще обсъди търговското споразумение ЕС-Канада (СЕТА). Очаква се това да бъде решителен момент, защото домакинът на срещата Белгия засега отказва да подпише документа. Възможно е на заседанието да бъде постигнат пробив, като в противен случай не е изключено насроченото за следващата седмица заседание ЕС-Канада да бъде отмене...

Бойко Борисов от Брюксел: Случващото се в Алепо е недопустимо

Ако санкциите са достатъчно силни, за да върнат всички на масата на преговорите, съм абсолютно "за". В момента това, което се случва в Алепо, е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия.  Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където пристигна за заседание на Европейския съвет, попитан дали би подкрепил нови санкции срещу Москва заради събитията в Сирия.

Извънредно от Брюксел! Борисов проговори за Сирия, санкциите срещу Русия, Брекзит и изборите у нас (ВИДЕО)

Това, което се случва в Алепо, е недопустимо и трябва да бъде прекратено. По-важно от всичко е човешкият живот. Заради руските атаки в Сирия сега съм „за” санкциите срещу Москва. Това каза премиерът Бойко Борисов при пристигането си в Брюксел за заседанието на Европейския съвет, предаде Нова телевизия.

Борисов на срещата в Брюксел: България е надеждна външна граница и спазва стриктно маастрихтските критерии

Мигрантската криза, отношенията с Русия и споразумението за свободна търговия са във фокуса на вниманието на срещата на върха на ЕС, която вече започна в Брюксел, предаде БНТ. След като бежанският поток по източно-средиземноморския маршрут е ограничен, сега ще се коментира централно-средиземноморския път. По отношение на Русия от 28-те се очаква втвърдяване на тона и единна позиция, но не и въвеждане на санкции. След срещата на ЕНП в Маастрихт преди съвета, в профила си във Фейсбук, премиерът Бойко Борисов заяви, че България е надеждна външна граница и е една от малкото държави в Европа, които спазват маастрихтските критерии - под 3% бюджетен дефицит, под 60% външен дълг. Премиерът коментира и че най-сетне Европа взима правните решения да се затворят външните граници, потокът да минава през граничните пунктове и да се работи за удължаване на споразумението с Турция.  

Закани от София преди срещата в Брюксел: Има ли канадски визи - няма СЕТА!

Непосредствено преди Срещата на върха в Брюксел премиерът Бойко Борисов повтори условието към Канада да премахне визите за българските граждани в...