26.10.2016

Синоптичка от БАН с много лоши новини за утре!

През следващото денонощие времето ще е предимно облачно. С прекъсвания валежите ще продължат и постепенно ще обхванат и източните райони. Значителни валежи ще има на места в Югозападна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните – между 14° и 19°, в Югоизточна България до 21°. Валежите ще продължат и през нощта срещу сряда. Това съобщи за "Фокус" дежурният синоптик Боряна Маркова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Още

Водосвет и курбан за посетителите в ЕМО „Етър” на Димитровден, 26 октомври

Св. Димитър води зимата Двама светии, Св. Димитър и Св. Георги, си поделили годината. От Димитровден до Гергьовден да е зима, от Гергьовден до Димитровден - лято. Народът вярва, че на 26 октомври започва новия сезон, а светецът-покровител Димитър е на особена почит сред българите. В народната традиция Димитровден се нарича още и „разпус", защото тогава се разпускат и освобождават ратаите и наемните работници, завръщат се гурбетчиите и дюлгерите по своите домове. Димитровден в Етнографски музей на открито „Етър" Един от интересните обичаи, харак...

Японските барабанисти "YAMATO" в Пловдив

Феноменалните японски барабанисти YAMATO за първи път в Пловдив. Утре вечер на "Колодрума" те ще излязат на сцената с най-новата си програма „Легенда за ритъма на сърцето”. Днес барабанистите показаха уменията си пред деца и възрастни на Главната улица в града под тепетата.

Николай Банков със "Спасяване на седмицата"

Вратарят на Локомотив Горна Оряховица Николай Банков спечели вашият избор за "Спасяване на седмицата" в мачовете от 10-ия кръг. Неговото спасяване в двубоя срещу Локомотив Пловдив при успеха на тима от Горна Оряховица спечели вашите симпатии и взе 50,38 % от гласовете. Втората позиция остана за Георги Ки...

България е на 39-то място в класацията на Световната банка за най-лесно правене на бизнес

Нова Зеландия е изместила Сингапур като мястото за най-лесно правене на бизнес в света, а няколко нововъзникващи пазарни икономики отчитат най-силно подобрение, чрез прилагането на реформи, благоприятстващи бизнеса. Това сочи оповестеният днес доклад "Правене на бизнес 2017" на Световната банка.България е слязла с една позиция надолу - от 38 на 39 място. Световната банка отбелязва за страната ни, че е повишила надеждността на енергийните доставки, чрез въвеждане на автоматична система за управление в енергетиката - Система за надзорен контрол и събиране на данни.  Сред десетте първи страни в класацията, след Нова Зеландия се нареждат Сингапур, Дания, Хонконг, Южна Корея, Норвегия, Великобритания, САЩ, Швеция и Македония, сочи пълният списък на сайта на организацията. На последно място в класацията е Сомалия.

Теглиш пари, а на банкомата – изненада! Скиминг!

Мъж намери устройството на банкомат в центъра на София