23.10.2016

Бежанци заплашват с гладна стачка, защото са в България (ВИДЕО)

Сирийците са били прехвърлени у нас по схемата за релокация

Още

В България идват хиляди гръцки бизнесмени, за да избегнат увеличаване на данъците

Над 15 хил. гърци са регистрирали нови компании в данъчните служби на България през първата четвърт на 2016 г., пише китайският всекидневник Global Times, позовавайки се на данни от гръцкото посолство в София, пише Агенция Фокус. Средно десетина сметки се откриват в българските банки на ден през разглеждания период. Въпреки предупрежденията на гръцкото министерство на финансите, че лицата, укриващи данъци, ще се сблъскат със строги глоби, няколко малки и средни гръцки предприятия са се прехвърлили в съседната страна, за да избегнат увеличаването на данъците в Гърция, което се случва през последните години. Според данните на гръцките посолство през 2015 г. броят на гръцките компании, регистрирани в България е бил над 13 хил., докато през 2013 г. той е бил само девет хиляди. Данъкът върху корпоративните печалби в Гърция възлиза на 29%, а в България той е 10%, припомня изданието.

Карадайъ в Кърджали: В България днес се води ненормална политика, фашисти участват в управлението

Днес правят Изборен кодекс, с който да казват кои български граждани са първа категория и кои са втора категория", каза още лидерът на ДПС. Той посочи, че на 6 ноември от Движението ще кажат на България, че са нужни предсрочни парламентарни избори

Десетки деца всяка година напускат България, отведени само от единия родител

Около 40 деца всяка година напускат България, отведени само от единия родител, според правозащитни организации. Твърдят обаче, че реалния им брой е много по-голям. В 90% от случаите, децата са отведени от майките, в 10% - от бащите. Много от тези деца не се връщат никога повече. Тази седмица 2-годишната Ема беше върната отново при майка си, след като беше изведена незаконно от баща си в чужбина. За Ема ви разказахме за пръв път в началото на август. Тогава баща й - унгарски гражданин, изведе момиченцето на разходка в столичен мол и повече не го върна. Всяка година десетки деца като Ема напускат България, придружени само от единия си родител. Въпреки съдебни решения, които казват, че при развод или раздяла и другия родител има право да вижда детето си редовно, често тези деца никога не се връщат. В повечето случаи родителите, които ги чакат да се върнат в страната, са бащи. Припомнете си няколко истории на родители... без деца. 

Неджми Али в Джебел: ДПС отново ще се върне в управлението на България

Евродепутатът Неджми Али откри офис на ЕП. На откриването присъстваха цялото ръководство на ДПС, народни представители от ДПС, кметове на общини и председатели на общински съвети от региона, областният и общинските лидери

Щастлива развръзка: Малката Ема, която беше похитена в мол, вече е при майка си в България (ВИДЕО)

Върнаха малката Ема на майка ѝ. Момиченцето на година и девет месеца бе изведено от страната от баща си, който е унгарски гражданин, без разрешението на майката, по време на разходка в мол. Това стана ясно от ефира на Нова телевизия.

Румен Данговски разкри пред цяла България каква майка е Цецка Цачева

Със сина на Корнелия Нинова сме много добри приятели, участвали сме в много конференции по математика. Не виждам никакъв проблем в приятелството ни. Това заяви синът на председателя на парламента и кандидат на ГЕРБ за президент Цецка Цачева – Румен Данговски.