26.10.2016

Още

Европаламентът ще либерализира визовия режим с Украйна и Грузия до края на годината

Ръководителят на комисията по международните въпроси в Европейския парламент Елмар Брок изрази увереност, че преговорите между Европейския съвет и Европейския парламент по либерализирането на визовия режим за граждани на Украйна и Грузия ще приключат до края на годинат

Forbes откровено обясни защо Грузия и Украйна нямат място в НАТО

Украйна и Грузия не могат да донесат на НАТО никаква полза – Алиансът няма да стане по-силен от тяхното участие, отношенията с Русия ще се окажат под заплаха, а глобално погледнато Вашингтон няма защо да се вълнува от съдбата на тези страни, пише Forbes.

US-експерт: За Украйна, Грузия и Черна гора няма място в НАТО

Много усложнения в отношенията между САЩ, Европа и Русия „произтичат от разширяването на НАТО”. За това в списание Forbes пише американският експерт от Института „Катън” Дъг Бендоу.

НАТО иска Украйна и Грузия за стабилни партньори

Русия е неделима част от безопасността на Европа

Столтенберг: НАТО ще продължи тясното сътрудничество с Украйна и Грузия

НАТО ще продължи тясното сътрудничество с Украйна и Грузия като с партньори. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на встъпителните си думи при откриването на двудневната среща на върха на лидерите от Алианса във Варшава. „НАТО продължава тясното сътрудничество с Украйна и Грузия като с партньори“, заяви Столтенберг. „Украйна взе решение да продължи реформите си и продължава с намерението си да влезе в НАТО, като модернизира своя отбранителен сектор“, посочи той. „Колкото до Грузия, тя се явява страна, която се стреми към присъединяване. Ние поддържаме усилията по реформирането на въоръжените сили и привеждането им към стандартите на НАТО“, допълни генералният секретар. Встъпителни думи отправи и полският президент Анджей Дуда, според когото „колкото повече страни има в НАТО, толкова повече гаранти за мира ще има“. „Алиансът е длъжен да остави вратите си отворени, ние сме длъжни да приемем тези, които отговарят на нашите условия“, каза той, като допълни, че пътят към това лежи в тясното сътрудничество и поддръжка на страни, стремящи се към членство в НАТО.