25.10.2016

МОН с втори опит да се справи с фалшивите бележки

Работна група с участието на експерти от Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари /НСОПЛБ/ ще изработи мерки за решаване на проблема с „медицинските бележки“. Новото предложение няма да натоварва допълнително административно личните лекари, но ще гарантира невъзможност за фалшифициране.

Още

Милчо Ангелов – голямото оръжие на ЦСКА срещу Монтана

Нападателят на ЦСКА-София Милчо Ангелов се превърна в големия коз за наставника Едуард Йорданеску, отбелязвайки и двете попадения за „червените“ при гостуването си на Монтана. Мачът, който се игра на градския стадион в Ловеч завърши при резултат 2:0 за тима от София, а и двете попадения бяха дело ...

За две седмици военното министерство провали два търга по ремонта на МиГ-29

За две седмици в МО приключи неуспешно втори търг по осигуряване на ремонта на българските изтребители МиГ-29. Обещанията на военния министър Николай Ненчев, че осигурил ремонт на машините в Полша, се оказаха без покритие. Както и уверенията, че ВВС няма да имат грижа по отношение на регулярните полети за поддържане на тренировката на опитните летци, за обучение на млади пилоти и изпълнение на полети по ер полисинг.

МОН затяга контрола над храните в училищните столове и бюфети

Родителски организации се притесняват, че храната в лавките е нездравословна

При катастрофа на пътя Монтана-Видин кола се заби в два тира. Има пострадали

Тежка катастрофа е станала днес следобед на главен път Е-79 Монтана в посока Видин, близо до село Горна Вереница, предаде Дарик.  По данни на ОД на МВР-Монтана лек автомобил "Ауди А3" се е движел в посока Монтана, на завой автомобилът е поднесъл и се е ударил в насрещно движещи се два ТИР-а. Идващ след тях автовоз се е опитал да избегне удар с катастрофиралите автомобили, набил спирачки и се е обърнал в канавката.  В лекия автомобил с монтанска регистрация са пътували четирима души. Двамата от тях - на 19 и на 26 години, и двамата от село Смоляновци, са настанени в болница. Младежите са със средни телесни повреди, няма опасност за живота им. Другите двама са невредими. Участвалите в катастрофата ТИР-ове са с чуждестранни регистрации. От удара върху платното се е изляла 300 литра нафта. В момента има ограничение на движението, което се извършва само в едната лента. Предстои и изтегляне на автовоза.

С демонстративна програма и награждаване завърши проектът на СК „Калагия“

На площад „Свобода“, пред сградата на Община Русе, се проведе заключителното събитие от проекта на Сдружение Спортен клуб „Калагия"  - „Аз и моето семейство, аз и моите приятели обичаме спорта ушу и тайчи“, реализиран по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.Приветствия към публиката и участниците поднесеръководителят на проекта и председател на Сдружение спортен клуб „Калагия“ Мария Неделчева – двукратен европейски шампион по тайчичучан и шаолин чуан. „Преди ...