22.10.2016

Чудесна новина за всички българи! Заплатите се покачват – ето кога и с колко

За последните четири години средната реална работна заплата на българина се е увеличила с 31-32 на сто. Това заяви в Плевен президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БТА. Той уточни, че българинът продължава да бъде най-беден в Европейския съюз, въпреки че реалните му доходи са нараснали с една трета. 

Още

Увеличение на заплатите в общинските болници е невъзможно

Увеличението на заплатите в общинските болници, разписано в новия колективен трудов договор, не е възможно, коментират управители на общински здравни заведения в страната. Ако въведените по-високи прагове на основните заплати от министерството на здравеопазването бъдат потвърдени, част от общинските болници ще бъдат изправени пред опасността от фалити съощиха от сдружението на общинските болници.

Българските учени плашат с протести, ако не им вдигнат заплатите

Българската академия на науките (БАН) и Селскостопанската академия (ССА) настояват за увеличение на държавното финансиране и за по-високи трудови...

Бизнесът с планове да увеличава заплатите догодина

Това показват анализите на Асоциацията на индустриалния капитал в България

Бизнесът с добра новина за заплатите догодина

Бизнесът е готов да увеличава заплатите догодина, показват анализите на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Повече от половината работодатели очакват възнагражденията на техните служители да растат.

АИКБ: Бизнесът склонен да вдига заплатите догодина

Бизнесът е готов да увеличава заплатите догодина, показват анализите на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), цитирани от...