24.10.2016

Страните от Азия договориха да засилят регионалното си партньорство

Идеята за засилване на регионалната интеграция бе предложена от тайландския премиер

Още

Ремонтират тротоара край Математическата гимназия в „Западен“

Ремонт на тротоара на част от улица „Вечерница“ предприе администрацията на район „Западен”. Отсечката се намира до Образцова математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ и е с площ 300 квадратни метра. Новият тротоар е от вибропресовани плочи с размер 25 на 25 сантиметра. В хода на реконструкцията ще бъде изграден и нов бордюр с дължина 120 метра. „Ремонтът тук е изключително належащ, тъй като част от тротоара буквално е пропаднал. С него ние продължаваме усилената работа по пешеходните зони в „Западен“. През тази година в...

„Ангелски свят“ – битката срещу ангелската инвазия продължав

Излиза втора част от трилогията на Сюзън Ий „Пенрин и Краят на дните“ Прочетохте ли вече „Ангелско нашествие“? Скоро след излизането на български на изключително популярната книга, първа в трилогията „Пенрин и Краят на дните“, идва и продължението. В типичния за Сюзън Ий действен стил „Ангелски свят“ не губи време и продължава непосредствено от внезапния край на предишната книга. Читателите отново се потапят в постапокалиптичната атмосфера на обгорялата Силициева долина и назъбените останки на Сан Франциско, резултат от опустошителното нашествие на войнствено настроени ангели. 17-годишната Пенрин е успяла да спаси сестричката си от гнездото на ангелите, но нещата съвсем не са се стекли както ѝ се е искало. Малката Пейдж вече не е същата и никога няма да бъде. Въпреки всичко двете момичета, заедно с майка им, се присъединяват към оцелелите, които се опитват да съхранят остатъците от модерната цивилизация. Не задълго – помисляйки я за чудовище, група хора залавя Пейдж и сблъсъкът завършва кърваво. Пейдж изчезва, свидетелите са ужасени, майката на момичетата е съкрушена. Пенрин тръгва из Сан Франциско след сестра си – само че защо улиците са толкова пусти? Къде са отишли всички? Търсенето я отвежда до сърцето на ангелския план и тя успява да зърне силите зад техните решения, но разбира и до какви страховити крайности са склонни да стигнат... Междувременно Рафи отчаяно издирва крилата си. Без тях не би могъл да се присъедини към ангелите и да застане начело, като предводител, както му е отредено. Ала когато трябва да реши дали да получи крилата си, или да спаси Пенрин, кое ще избере? Сюзън Ий пише „Ангелско нашествие“ – първата част от трилогията „Пенрин и Краят на дните“ – за юношеска аудитория, но има почитатели на възраст от 10 до 70. След като първоначално вижда бял свят под формата на електронна книга, публикувана от самата Сюзън в интернет, я очаква огромна изненада – писането ѝ очарова хиляди и набира огромна популярност, без помощта на издатели, агенти, маркетингов отдел... Само благодарение на силата на думите ѝ. Сега трилогията е преведена на повече от 20 езика, работи се по екранизация, а феновете стават все повече и повече. И с основание. Историята за Пенрин и Рафи е като глътка свеж въздух – динамична, целенасочена, страшна, но и забавна, реалистична и тотално пристрастяваща.      

Първо в "24 часа": Четирима ученици от Бургас в неврохирургия след меле пред гимназия

Меле пред бургаска гимназия вкара в болница четирима ученици. Тийнеджърите са възпитаници на Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации, по известна като ЛУСК-а. По първоначални данни момчетата, които са от ромски произход, са бити от други младежи, чиято самоличност в момента се изяснява.

Инвазия: Китайски поспаланко и американски рак налазиха водоемите ни

Новите видове носят зарази и изместват местни видове, алармират експерти

Кошмар в София: Катун с над 150 рецидивисти от кв. "Факултета" граби на поразия, вижте наглата им схема

Катун, в който живеят повече от 150 роми рецидивисти от цяла България, къса уши, дърпа чанти и държи монопола над уличните грабежи. Извършелите най-често ходят по двойки. Като им блесне златен накит пред очите или видят човек със смартфон на спирката, с един бърз поглед разбират, че ще нападат, пише в. "Телеграф".