26.10.2016

Експерт: Във всяко кола трябва да има кабели за ток

  Добре да има в автомобила кабели, чрез които при нужда да се вземе ток от друг автомобил. Това каза за Радио „Фокус” - Пирин Росен Ичев, експерт по поддръжката на автомобилите. „Ако се усети и най-малко затормозяване при палене на двигателя сутрин, задължително трябва да се провери изправността на акумулатора и при нужда той да бъде дозареден или пък сменен с нов.   По думите му при изправен акумулатор и проблем със стартирането на мотора е добре да бъдат проверени запалителните свещи и кабелите им. Препоръчителната смяна на свещите е на 10 000 километра пробег. „Обмазването на гумените уплътнения с глицеринов препарат ще спести доста дърпане на вратите. Смяната на течността за чистачки със зимна също е добре да бъде извършена сега“, каза още Ичев.   

Още

Празнично литийно шествие за Димитровден във Велико Търново

Православната църква днес почита паметта на Свети Димитър Солунски. Според народните вярвания от днес идва зимата, дървата за огрев се прибират на суша, а на трапезата се слага от младото вино и погачи. Легенда разказва, че по време на въстанието на братята Асен и Петър, във Велико Търново идва новината, че Свети Димитър е напуснал Солун, а чудотворната икона с образа му сама се преселила в бъдещата българска столица. В чест на светеца Асеневци съграждат храм на името на светеца, който и до днес отваря врати само на Димитровден.

Бременна в 9-и месец впечатли с тренировка във "Фейсбук"

Шампионът по муай-тай Кайли Рийс предизвика редица реакции в социалната мрежа "Фейсбук"

Бременна в 9-ти месец впечатли с тренировка във "Фейсбук"

Шампионът по муай-тай Кайли Рийс предизвика редица реакции в социалната мрежа "Фейсбук"

„Гранд Про” и „Маг” с победи в 3-я кръг във футзал Лигата

Два мача от 3-ия кръг на Национална лига футзал (Зона Варна) се играха снощи в зала „Владислав”. В първият двубой дебютантите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, от чиито редици отсъстваха няколко основни играчи, отстъпиха пред Гранд Про с 0-13. Три хеттрика забиха шампионите чрез Даниел Димов, Димитър Пантев и Веселин Геренски. По 2 гола добавиха Христо Димитров и Стойчо Попчев. В късния мач „Маг” се наложи над „Черно море Мания” с 5-3. Момчетата на Свилен Иванов дръпнаха с 3-0 с голове на Димитър Цветанов, Пламен Цветков и Христо Маринов. „Мания” намал...

Любомир Милчев - Денди пред "ШОУ": Татяна Дончева е като зарзаватчийка, нахлула във входа на президентството

Името му е Любомир Милчев, но за обществото е известен с прозвището Денди. Въпреки че родният му град е Дупница, той никога не е живял там - местожителството му е в Перник, а после и София. Той е автор на редица книги. През 1988 година е завършил висшето си образование в Софийския университет "Св. Климент Охридски" със специалностите - "Културология" и "Българска филология". По време на доктората му специализира в Германия в университетите на градовете Бохум и Хайделберг. Първата му издадена книга се нарича "Проглеждането на гледката". През 1996 година става водещ в предаването на Кодак, излъчвано по БНТ - "Семеен албум". Води и много рубрики както модни, така и светски за много български издания. Със своята ексцентричност и артистичност добива популярност в страната и бива канен в редица предавания, като "Сблъсък", "Искрено и лично", "Вот на доверие" и много други.