25.10.2016

Километрична опашка от ТИР-ове на ГКПП “Капитан Андреево”

Близо 10-километрова опашка от ТИР-ове се образува на изхода на граничния пункт “Капитан Андреево”. Причината за струпването е, че системите на Гранична полиция на пункта по обед са спрели да работят, предаде БНР.  През последното денонощие в двете посоки са преминали над 1600 камиона, като през миналата седмица са преминавали по 1450-1500 камиона. 

Още

Километрична опашка от тирове на ГКПП Капитан Андреево

Километрична опашка от тирове се извива на ГКПП Капитан Андреево. Струпване на тежкотоварните автомобили има още от петък когато работата на пункта от българска страна беше блокирана заради акция на МВР, при която бяха задържани 9 граничари и митничари по обвинения в корупция. Шестима от акцията на Капитан Андреево остават в килията Затруднена е работата и от двете страни на границата като на българска територия в момента опашката е около 3 км. От пресце...

От последните минути: Четирима граничари са арестувани на ГКПП Капитан Андреево! Движението е спряно

Акция на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР се провежда в момента на граничен пункт Капитан Андреево, предаде БНР. По първоначални данни има четирима задържани граничари, като става дума за разкрита корупция.

ТИР-ове образуваха 11 километрова колона на ГКПП „Капитан Андреево”

  11 километра е опашката от камиони на изход на ГКПП “Капитан Андреево”, предаде БГНЕС. Опашката е такава от вчера и не се е стопила, което изнервя чакащите шофьори. От Гранична полиция допълват, че трафикът на българо-турската граница е интензивен. По останалите гранични пунктове на страната обстановката е нормална. Очакванията са с наближаването на почивните дни трафикът да се засили още и да се образуват опашки както на границата с Турция, така и на тази с Гърция. Общогръцката морска федерация е обявила стачни действия на моряците в периода от 6 часа на 22 септември до 6 часа на 24 септември, предупреждават от областна администрация – Хасково. Стачката ще обхване всички видове кораби, включително фериботи, които ще останат блокирани на пристанищата. Подобни стачни действия ще създадат сериозни затруднения за българските туристи, които искат да посетят гръцките острови. Същите неудобства ще има и за товарните автомобили, ползващи фериботен превоз в периода 22-24 септември. 

12 км от тирове на ГКПП „Капитан Андреево" на изхода от страната

12-километрова колона от товарни автомобили се е образувала на ГКПП „Капитан Андреево" на изход от страната. Това съобщи за Радио ‘‘Фокус’’-Пирин дежурният служител от пресцентъра на МВР. Около 3 километра е опашката от товарни автомобили на изход на ГКПП „Лесово“. На Дунав мост-Видин има около 2 километра на изход от товарни автомобили.

Вече няма опашка от тирове на ГКПП "Капитан Андреево"

Огромният трафик е предизвикан от започващия Рамазан

България върна на Турция 7 гюленисти

Българските власти предадоха на турските си колеги седем мъже, опитали да достигнат Румъния. Те са заподозрени, че са част от организацията на Фетхуллах Гюлен „Фето“, съобщи „Хюриет“. След опита за военен преврат в Турция – потушен в ранните часове на 16 юли – властите в южната ни съседка започнаха масово преследване на гюленистите. Седмината са били открити в едно от ремаркетата на ТИР, пътуващ за Румъния. Предадени са били на турските власти през ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле. След преврата в Турция бе обявено извънредно положение. Власти започнаха преследване на гюленистите както в страната, така и в чужбина. Под ударите на закона попаднаха хиляди полицаи, военни, учители, държавни служители и прокурори....