24.10.2016

Христо Янев: Искам да докажа, че младите треньори имаме място в България

Наставникът на Нефтохимик Христо Янев даде обширно интервю пред официалния сайт на бургаския клуб, като коментира доста наболели въпроси, свързани с Нефтохимик, българския национален отбор, както и паметния за него изминал сезон, в който спечели купата на страната с ЦСКА. Г-н Янев вече три седмици ст...

Още

Христо Янев подаде оставка като старши треньор на ЦСКА- София

Христо Янев подаде оставка като старши треньор на ЦСКА-София. Причината са сбаите резултати на тима в първите четири мача на Първа професионална футболна лига. Искам най-доброто за този клуб, не бягам от отговорност и заради това подавам оставка от треньорския пост. Това е добре за отбора и мисля, че ще върне ЦСКА в правилния път. Ако искаме нещо да се промени, аз трябва да бъда част от това начало. В първите четири мача не видях отбора, който искам да виждам и това е причината да напусна. Виждам болка в очите на феновете и това означава, че не си вършим работата както трябва. Искам нещо да се промени и момчетата да разберат, че трябва да се борят и да защитават името на ЦСКА. Искам да виждам радост при феновете, както беше на финала за купата, каза старши треньорът на "армейците" на извънредна пресконференция. Виждам голямо старание, има качество и класа, но не това правим като продукция. Особено извън нашия стадион. Тренировъчният процес беше перфектен, но това, което правехме в него, трябва да се случва и на терена. Ако искам коректност, трябва първо аз да бъда такъв и се стремя да го правя. Този отбор е на два месеца. Дайте ми пример колко такива отбора в световен мащаб правят нещо значимо. Говорих с футболистите и им обясних цялата ситуация. Те трябва да разберат, че трябва да защитават ЦСКА, независимо дали треньор съм аз или някой друг", каза още носителят на купата на България с ЦСКА от миналата година. Феновете ни са фантастични. Те бяха винаги зад нас, винаги зад мен. Готови са да помогнат винаги на всеки в отбора и заради това им свалям шапка. Но всеки един от нас, който е в ЦСКА, трябва да разбере, че е тук, защото има качества. Трябват още характер и сърце, завърши Христо Янев.

ЦСКА тръгна на лагер с 20 нови

ЦСКА замина с 30 футболисти за първия си подготвителен лагер в Тетевен. От състава, спечелил Купата на България миналия месец, остават 10 играчи, а останалите са нови.Сред новите попълнения са националът Станислав Манолев, който идва като свободен агент след като напусна "Кубан" (Краснодар), вратарят Георги Китанов от "Черно море", Лазар Марин от "Ботев" (Пловдив) и Иван Минчев от "Монтана". Другите 16 нови носеха екипа на "Литекс" през миналия сезон. Това са Александър Конов, Рафа Перес, Пламен Гълъбов, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Густаво Кулма, Румен Руменов, Красимир Станоев, Никола Колев, Арсенио Нунеш, Диого Виана, Александър Георгиев, Кирил Десподов, Бьорн Йонсен, Милчо Ангелов и Георги Минчев.От състава отпада защитникът Кирил Динчев, който влиза в треньорския щаб като помощник на новия кондиционен треньор Томас Нойберт. В ЦСКА целите са ясни. Искаме да печелим всеки мач и да радваме феновете. Тяхната оценка е най-важна. На 23-и юни ще се запознаете с пълната група футболисти за новия сезон. Правим всичко възможно да привлечем сериозни имена, но не искам да избързвам, докато не стане сигурно. Аз съм треньор на ЦСКА, за мен е чест и отговорност. Приемам нещата по този начин, каза треньорът на ЦСКА Христо Янев.Срещу доста сериозни съперници ще играем в контролите, включително срещу Интер Милано, както знаете. Това са мачове, в които трябва да се изграждаме като отбор и колектив, а резултатите ще ги оставиме за първенството, добави Янев.Изпълнителният директор Пламен Марков добави: ЦСКА се готви да участва в Първа професионална лига. Правят се подобрения по стадион Българска армия, базата в Панчарево, подготвяме селекцията. Подхождаме с оптимизъм за новия сезон. ЦСКА се е преименувал многократно - по времето на соца, 85-а, когато бяха разформировани отборите. Болшинството от феновете искат да виждат отбора на върха. ЦСКА е начин на живот за страшно много хора в България. Където са феновете, там е ЦСКА. Министерство на младежта и спорта ще реши кой ще играе на стадион Българска армия. Ако се случи да има две ЦСКА, ще коментираме, но още не се е случило.  Група на ЦСКА: Анатолий Господинов, Георги Китанов, Александър Конов, Рафа Перес, Лазар Марин, Божидар Чорбаджийски, Пламен Гълъбов, Антон Недялков, Станислав Манолев, Ангел Грънчов, Кристиян Малинов, Густаво Кулма, Румен Руменов, Борис Галчев, Йордан Йорданов, Красимир Станоев, Петър Витанов, Никола Колев, Арсенио Нунеш, Момчил Цветанов, Диого Виана, Иван Минчев, Самир Аясс, Александър Георгиев, Станислав Маламов, Кирил Десподов, Преслав Йорданов, Бьорн Йонсен, Милчо Ангелов, Георги Минчев.