23.10.2016

Tuxedomoon ще направят трети концерт в София през декември

Авангардната американска група Tuxedomoon ще направи трети концерт у нас на 4 декември в Sofia Live Club, съобщиха организаторите от Der Circle. Едно от големите имена на ню уейв и пост-пънк сцената от 80-те години до днес включва София в турнето си Half-Mute по името на първия си албум, който ще представи в цялост и в комбинация с други моменти от дискографията си. Американците вече бяха у нас през 2011 и 2012 г., а концертите им бяха напълно разпродадени. В третото си посещение те...

Още

„Света София“ в Истанбул се сдобива с имам

Няколко месеца след спорното решение на турските власти по телевизията да се излъчва четене на Корана от „Света София“ в Истанбул, вчера Турция съобщи, че е решила да назначи постоянен имам там, пише гръцкият вестник „Катимерини“.

„Катимерини“: „Света София“ в Истанбул получава постоянен имам

Той ще чете пет пъти дневно молитви, вместо досегашните две

Така паркират бакшишите в София (СНИМКА)

Бакшиш тарикат успя да предизвика недоволство в мрежата с наглото си паркиране. Нарушителят е заснет на паркинг пред голям хипермаркет в столичния квартал „Люлин”.

Защо Рая напусна София ден и нощ и какво прави в момента (СНИМКИ)

Чаровната Рая разбуни духовете с напускането на серияла, но е успяла да откри ново поприще. Михаела Павлова , която влезе в образа на Рая от "София ден и нощ", се сбогува в мечтите си да бъде актриса и отново застана пред обектива в ролята на модел на дрехи.