21.10.2016

Тостао: Неймар изпревари Ромарио и Роналдо

  Световният шампион от 1970 г. с отбора на Бразилия Тостао сравни нападателя на Селесао Неймар със звездите на националния отбор от предното поколение, предаде БГНЕС. "Неймар вече е по-добър от Ромарио и Роналдо, той е по-разностранен играч. Неймар притежава всичко, което е нужно на един нападател. Ромарио и Роналдо бяха великолепни в определени компоненти. Не знам дали Неймар ще стане най-добър в света, но няма никакви съмнения в това, че той е феноменален и изключителен играч. Неймар притежава добър удар, футболен интелект, може да подава, да заработва нарушения и е много бърз. Може би е още рано да го причисляваме към легендите, но той е способен да стане най-великият бразилски футболист от времето на Пеле. Не бива да го определяме като най-добрият играч в света в съвременния футбол, тъй като има Меси и Роналдо. Неймар обаче превъзхожда много от тези, които бяха считани за най-добри в предишните години. Имам предвид Ривалдо, Кака, Фиго. Разбира се, Неймар има още какво да надгражда, но неговата игра впечатлява", не спести похвалите си 69-годишният Тостао пред El Pais.

Още

Тостао: Единствено Пеле е по-добър от Неймар

Световният шампион от 1970 г. с отбора на Бразилия Тостао сравни нападателя на Селесао Неймар със звездите на националния отбор от предното поколение. "Неймар вече е по-добър от Ромарио и Роналдо, той е по-разностранен играч. Неймар притежава всичко, което е нужно на един нападател. Ромарио и Роналдо бях...

Неймар четвърти в списъка с голмайсторите в Бразилия

  Нападателят на Барселона Неймар се нареди на четвърто място в списъка с голмайстори на Бразилия за всички времена. 24-годишният футболист вече има 48 гола в 72 мача с фланелката на Селесао, предаде БГНЕС. Легендата Зико има същият брой попадения с националната фланелка, отбелязани в 71 срещи. Неймар реализира гола за победата на Бразилия над Колумбия с 2:1 тази нощ. Пред него вече са само Пеле (77 гола), Роналдо (62) и Ромарио (55). Неймар на Олимпиадата в Рио де Жанейро помогна на бразилския отбор за първи път в историята да триумфира на Олимпийски игри.