23.10.2016

Внимавайте какво месо купувате! Пробутват ни старо и миризливо!

Областната дирекция по безопасност на храните град Варна конфискува 13 тона месо и сланина с изтекъл срок на годност и без етикети. Нарушението е установено при съвместна проверка от служители на Агенцията и Районно управление на полицията, град Аксаково в месопреработвателно предприятие, което се намира в село Яребична, община Аксаково.

Още

Лъсна най-голямата измама, която зъболекарите ни пробутват

Мъдреците растат в задната част на венците и са последните зъби в реда. Те обикновено растат през венците по време на края на пубертета, или в началото на двадесетте години. Понякога има липса на място в устата за мъдреците, за да растат правилно, и могат да се появят под ъгъл или само частично да се появяват.

Внимание! Пробутват ни опасен оцет - менте

С имитации на оцет е залята търговската мрежа. Те не са подходящи за консервиране и могат да навредят на здравето. За това алармира председателят на Асоциация „Активни потребители” Богомил Николов, съобщава "Марица".

Пробутват ни нещо много опасно по магазините

В магазини масово предлагат фалшив оцет, много опасен за здравето. За това предупреждава председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев.

Доц. Панайотов: Пробутват цедено мляко с тапетно лепило

В голяма част от цедените кисели млека и в пресните сирена, които се предлагат в търговската мрежа, се слага свръхпречистен туткал, познато като тапетно лепило. Целта е да се постигне определена гъстота и структура на продукта. Това съобщава пред „Марица” доц. Петър Панайотов, преподавател в катедра „Мляко и млечни продукти” в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Ето как превъртат километража, а после ни пробутват колата като нова

Ако искате да правите “бизнес” с превъртане на километража на автомобили, ще ви трябва “крупната” сума от 360 до 490 лева за закупуване на специално устройство, наречено Digiprog. Цената му зависи от модела и екстрите.

Подла джаджа: Ето как превъртат километража, а после ни пробутват колата като нова

Ако искате да правите “бизнес” с превъртане на километража на автомобили, ще ви трябва “крупната” сума от 360 до 490 лева за закупуване на специално устройство, наречено Digiprog. Цената му зависи от модела и екстрите.