22.10.2016

Опашки в КАТ заради срив в системата

Извършването на каквито и да е административни услуги е невъзможно

Още

Саудитски принц купи яхтата на руски олигарх и го изхвърли като парцал от нея

Саудитски принц купи свръхлуксозна яхта на руски олигарх и начаса го изхвърли от нея, пише "Дейли мейл". Името на принца не е обявено, но според английския таблоид със сигурност става дума за принц Мохамед бин Салман.

Проф. Радулов: С всички сили и средства трябва да пазим границата от мигрантската тълпа

Трета година търпим огромни маси да извършват престъпление, минавайки държавни граници и чак ако някой от тях извърши убийство или изнасилване, се предприемат мерки, добави той. Европейските лидери сякаш са се побъркали – мерките не са адекватни.

При железопътна катастрофа в Камерун са загинали 53 души

При дерайлиране на пътнически влак в Камерун, пътуващ между столицата Яунде и икономическия център Дуала, са загинали 53 души, предаде AFP.

Повече пари за здраве искат лекари

225 млн. лв. да бъдат средствата за първична извънболнична медицинска помощ за 2017 г. Това искат от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, става ясно от писмо, изпратено от сдружението. В проектобюджета на НЗОК заложените средства за ПИМП възлизат на 180,017 млн. лв. През последните пет години, въпреки заявките, тенденцията е делът за първична извънболнична помощ в бюджета на касата неотклонно да намалява. Така през 2012 г. той е бил 7,6% от здравноосигурителните плащания на НЗОК, през 2013 г. – 7,3%, през 2014 г. – 7,1 на сто, през 2015 г. – 6,6%, а тази година делът, отделян за първична извънболнична помощ, възлиза на 6,4% от здравноосигурителните плащания на касата. „На фона на тази тенденция в Решение на Надзорния съвет на НЗОК за 2016 г. бяха увеличени обемите на дейностите, извършвани от общопрактикуващите лекари, а също така бяха включени и допълнителни“, отбелязват от НСОПЛБ. „Тези промени нямат финансово покритие, което да доведе до намаляване на приходите на практиките при увеличен обем на работа. Подчертаваме, че ОПЛ не получават заплати, а от приходите на практиката си осигуряват възнаграждение и осигуровки на сътрудниците си, наеми, консумативи, осигуряване на заместник и необходимите за работата технически средства и др. Тази недостатъчност на финансирането води до влошени условия на труд, съкращаване на персонал и т.н. и не е предпоставка за подобряване на качеството на дейността ни“, ...

Кошмарът да подадеш сигнал в КАТ - Русе

Читател на Dunavmost.bg се свърза с нас, за да изрази възмущението си от действията на полицията, КАТ и служителите, обслужващи телефон 112 в Русе. Публикуваме изказването му без редакторска намеса: "Да звъниш на 112 в Русе, когато си свидетел на...