29.10.2016

Още

Обезвредиха химическа бомба в Казанлък

Симулация на терористичен акт на стадион „Севтополис“ в Казанлък събра полицаи, военни и пожарникари, пише БГНЕС. Акцията е част от провеждащо се учение по противодействие на тероризма с участие на служители от РУ- Казанлък и Втори механизиран батальон от 61-ва Стрямска бригада, дислоцирана в Казанлък. Според старши Комисар Кирков - директор на ОДМВР Стара Загора, учението е преминало много добре. "Моята оценка е много добра за първото такова учение. Ще направим пълен анализ и ще преценим има ли допуснати грешки, които трябва да изчистим", допълни комисарят. Очаква се тези съвместни учения да станат практика, за да се осигури животът и здравето на гражданите при евентуална терористична акция.

Цецка Цачева в Казанлък: Ще настоявам да има равни условия за едрия и средния бизнес

Като президент и вицепрезидент на България с Пламен Манушев ще настояваме за равни условия за развитие на едрия и средния бизнес – това е наш приоритет. Важен фактор за бизнеса е политическата стабилност. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с представители на местния бизнес в Казанлък. Тя подчерта, че когато политиците спорят, държавата влиза във въртележка на служебни правителства и несигурност. Според Цачева това влияе неблагоприятно на всички граждани и бизнесът го усеща най-силно.

Цветан Цветанов в Казанлък: Политическата стабилност е важна за бизнеса

Политическата стабилност е важна за развитието на бизнеса. Стабилното българско правителство, което имаме в момента, води до просперитет за всички сектори. За да продължи да се подобрява средата за живеене и инвестиции във всички български общини, е важно на 6-ти ноември да изберем стабилността с номер 17 в бюлетината за Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

От днес в Казанлък- класни стаи с имена на будители

В продължение на седмица класните стаи на едно от първите технически училища в Следоосвобожденска България- ПГ "Иван Хаджиенов" в Казанлък, ще носят имената на народни будители. Инициативата за това е на ученици от 9 Г клас на гимназията и започва от днес, 25 октомври, съобщават от Управата на училището. В часа на класа, учениците от 9 Г клас ще посетят всяка една паралелка в училището, за да представят делото на един български будител. на вратата на съответната класна стая ще поставят и лика на будителя, придружен с информация за живота и дело...

Няма настанени бежанци в Казанлък, няма дори искане в общината

Няма настанени бежанци в Казанлък, няма дори искане в Общината, заявява кметът Галина Стоянова по повод питане от групата общински съветници на „БСП лява България" „Колко са бежанците в община Казанлък и къде са настанени?". Ето и пълния текст: За да успокоя казанлъчани, призовавам хората да не се поддават на внушения за своята сигурност и заигравки със страховете им: Няма настанени бежанци на територията на Казанлък, в Община Казанлък дори не е постъпвало искане за настаняване на бежанци, подобна тема не е коментирана. Нямам информация в Казан...

Радев в Казанлък: Мигрантската вълна нараства. Не приемам политиката за разселване на бежанци

Дълго време упрaвлявaщите са чaкaли позиция нa Европa за бежанциге, но тя такa и не се е появила. Радев заяви, че е нужно ревизирaне нa Дъблинското спорaзумение. „Зaплaшени сме дa стaнем буфернa зaна нa Европa“, каза още той.