26.10.2016

Седмица на четенето в Детски отдел на димитровградската библиотека

Седмица на четенето стартира от днес в детския отдел на димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“. По традиция от понеделник до петък, по график, там ще гостуват възпитаниците на местните училища и някои детски градини. Предстои те да се включат и в Маратон на четенето, за който тази година са избрани приказките на Ран Босилек и книжките за Малкия Никола. Разполагаме с тях в библиотеката и дори третокласниците на Стела Иванова от училище „Любен Каравелов“ ги взеха първи, за да се включат в маратона, информира библиотекарят Светла Билярска.

Още

Локомотив (Пловдив) спечели детския турнир на Гено Добревски

Отличен за организатора на "Млад футболен талант 2016" Гено Добревски

Страховито, сладко, истинско: Детските рисунки оживяват!

Дом е на 6 г. и обича да рисува. Но това не е всичко

Как щяха да изглеждат детските рисунки в реалността? (ГАЛЕРИЯ)

Баща създава уникални колажи с картините на 6-годишния си син

Детски психолог: Над една четвърт от децата са системно тормозени в училище

Повече от една четвърт от децата са системно тормозени в училище - това каза в студиото на "Денят започва" детският психолог Иван Игов. И виновна за това до голяма степен е самата система, която заради начина на финансиране е принудена да събира повече от хиляда ученици в училища, които са строени за около 300. Учителите от своя страна са абдикирали, защото физически не могат да се справят.

Детски междуобщински футболен турнир по повод празника на Болярово

Едно от най-атрактивните спортни празнични мероприятия по повод празника на Болярово - 26 октомври , Димитровден беше междуобщинският детски футболен турнир. В него взеха участие отбори от четири общини: Болярово, Елхово, Стралджа и „Тунджа". Четири бяха отборите на децата, включили се в атрактивната надпревара. Домакините от Болярово, Стралджа, „Ураган" - с. Бояджик и новите участници - тези от община Елхово. След изтеглен жребий, първите две срещи бяха между „Ураган"- с. Бояджик и „Стралджа" и домакините от Болярово и новите участници от ...

Детският хор на БНР ще пее с талантите от Националното музикално училище

Детският хор на Българското национално радио ще изнесе концерт тази вечер от 19.00 часа в Концертната зала на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ на улица „Оборище“ 17. Концертът е своеобразна музикална разходка в България, Япония и страните по света, ярък израз на силната връзка и приятелство между Япония и България. Хорът с главен диригент Венеция Караманова и инструменталисти от Музикалното училище посвещават концерта на Дните на японската култура, които посолството на Япония организира всяка есен от 1990 г. насамДълбоките връзки на Детския хор на БНР с Япония стартират през далечната 1966 г. В тяхна основа стоят трайните отношения на сътрудничество и приятелство между основателя на Токайския университет – Проф. Шигейоши Мацумае и основателят на детския хор на БНР- именития български диригент, композитор и музикален педагог, незабравимия академик Христо Недялков.