22.10.2016

Русия разполага постоянна военноморска база в Западна Сирия

Русия ще изгради постоянна военноморска база в град Тартус, Западна Сирия, съобщи руският заместник-министър на отбраната Николай Панков. "На територията на Сирия ще имаме постоянна военоморска база в Тартус. Съответните документи в момента са подготвени, те преминават процедура по межд ...

Още

Турски изтребители са нанесли удари в Северозападна Сирия

Турските ВВС са нанесли въздушни удари срещу позиции на сирийската кюрдска партия "Демократичен съюз" (PYD) в северозападната част на близкоизточната република, съобщава вестник Daily Sabah, цитиран от "Фокус". Бомбардировките са извършени в късните часове на сряда като част от продължаващата операция „Щита на Ефрат“.

Ескалацията на бойните действия в Западна Сирия взе множество жертви

Ескалацията на бойните действия в Западна Сирия взе множество жертви, съобщи Ройтерс. Сирийският Център за наблюдение на човешките права твърди, че най-малко 17 души са загинали при „тежки“ бомбардировки в райони от провинция Хама, които се намират под бунтовнически контрол. Според Сирийската държавна телевизия при удари на правителствената авиация са били убити десетки „терористи“. През последните дни бунтовниците нанесоха ред поражения на армията и стигнаха град Соран на 14 километра от главния град на провинцията.

Москва гради постоянна военноморска база в Сирия

Русия ще изгради постоянна военноморска база в град Тартус, Западна Сирия, съобщи руският заместник-министър на отбраната Николай Панков. “На територията на Сирия ще имаме постоянна военноморска база в Тартус. Съответните документи в момента са подготвени, те преминават процедура по междуведомствената координация”, съобщи той.

Русия с нов стратегически ход в Сирия, прави постоянна военноморска база

Министерството на отбраната на Руската федерация подготвя документи, които ще позволят създаването на постоянна военноморска база в град Тартус, западна Сирия. Това съобщи руският заместник-министър на отбраната Николай Панков, цитиран от ТАСС.