24.10.2016

Хванаха кметски наместник да шофира без книжка. Получи глоба от 1250 лв.

Глобиха кметски наместник с 1250 лв. за шофиране без книжка. 33-годишният Стоян Ников е обвинен, че от 8 до 12 април тази година е карал лек автомобил с отнето свидетелство за правоуправление, предаде Нова тв.  През този период е хванат два пъти зад волана. При първия полицаите са установили, че книжката му е отнета през февруари заради нарушение на Закона за движение по пътищата. Тъй като нарушението е извършено в едногодишния срок от действието на административното наказание, по случая е образувано бързо производство. Стоян Ников е втори мандат кметски наместник на благоевградските села Бучино и Лисия от ГЕРБ. 

Още

Гол хамстер се превърна в сензация с подаръка, който получи

Хамстер без козина получи подарък – миниатюрен пуловер, за да не му е студено през зимата. Женският хамстер Силки се е родила без козина заради генна мутация, предаде bTV. 

Меркел ще получи подкрепа за четвърти мандат като канцлер

Партньорите от ХСС в коалицията ХДС/ХСС готови да я издигнат отново

Ангела Меркел получи подкрепа от влиятелни представители на Християн-социалния съюз

Подкрепа за четвърти мандат на канцлерката Ангела Меркел изразиха влиятелни представители на Християн-социалния съюз (ХСС), младшият консервативен партньор на нейната партия Християн-демократичния съюз (ХДС), пише БГНЕС. „Ако Меркел е готова отново да предложи своята кандидатура на канцлерския пост, аз ще й окажа пълна подкрепа“, заяви депутатката от ХСС Герда Хаселфелд, цитирана от вестник "Мителдойче цайтунг". ХДС и ХСС трябва да преодолеят „някои същности различия“, след което те трябва „да се съсредоточат върху борбата със съперника“, добави парламентаристката. „Меркел е известна в цял свят политик, при това тя както никой друг води центристка политика вътре в Германия. В интерес на ХСС е да подкрепи кандидатурата й за нов мандат“, заяви бившият председател на ХСС Ервин Хубер във вестник "Кьолнер щадт-анцайгер". „Ангела Меркел е нашият кандидат. Не трябва да има никакви съмнения в това“, заяви и зам-председателят на ХСС Манфред Вебер пред списание „Шпигел“. В същото време заради мигрантската политика на Меркел срещу нейната кандидатура вече се обяви председателят на ХСС Хорст Зеехофер, който е и премиер на най-мощната германска провинция Бавария. Меркел още не обявила дали ще се кандидатира за четвърти път за канцлерския пост. Парламентарните избори са догодина.

Гол хамстер получи пухкаво пуловерче за зимата (СНИМКИ)

Едногодишен хамстер получи миниатюрен пуловер, за да не замръзне през зимата, съобщи агенция ЮПИ. Осиновиха котето в чорапче, спасено от урагана Матю (СНИМКИ) Голият женски хамстер Силки, който се е родил без козина заради генна мутация, бил изоставен от семейството си и сега се намира под опеката на Орегонската хуманна служба. Oregon Humane Society staff makes sweater for Silky...

Управителят на „Еконт Експрес“ получи награда

Днес, кметът Пламен Стоилов връчи почетна грамота "Партньор на общините" на управителя на "Еконт Експрес" Николай Събев, която се присъжда от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). На церемонията присъства и...

Гол хамстер получи пуловерче за зимата

Силки се е родила без козина заради генна мутация