23.10.2016

Ловният сезон е открит: Диво свинско в гювеч

Ловният сезон е открит и гората е пълна с кандидати за успешен улов. Ето и един вариант, ако слуката е била с вас: Диво свинско в гювеч

Още

Ивайло Калфин в горещо интервю за БЛИЦ кой е най-големият му конкурент на изборите, за дивотиите в България и отношенията ни с Русия!

Ивайло Калфин е кандидат-президент от партията АБВ. Той коментира само пред БЛИЦ за конкуренцията, безредиците във властта, отношенията ни с Русия и бъдещето на страната ни в международен план. Вижте какво каза той пред медията ни:

Трима турци бракониери са убили диво прасе, намериха свинското в хладилниците им

Трима местни турци, бракониери, от смядовското село Риш, са убили с метална примка диво прасе и на място са го одрали, разфасовали и поделили. Полицаите от управлението във Велики Преслав намериха свинското месо във фризерите на хладилниците им. Дали са имала намерение да консумират забраненето от корана месо или да го продават, не е ясно.

Бракониери гърмяха по горски, преди това по диво прасе

Стрелбата била в ДЛС - Несебър, четирима са задържани

Зловещо! Аспарух отиде на гробището в Дивотино и умря!

55-гoдишeн мъж пaднa и yмpя нa гpoбищeн пapĸ. Tpaгeдиятa ce paзигpaлa в пepнишĸoтo ceлo Дивoтинo вчepa, съобщи „Mиpoглeд“.

Отчитат много слаб сезон за диворастящи гъби в Смолянско

Изключително слаб сезон за диворастящи гъби в Смолянско отчитат търговци и собственици на пунктове за изкупуване на гъби. Заради неблагоприятните метеорологични условия, добивът от гъби през това лято е около 40 процента от обичайните такъв през други години, коментира Захаринка Билянова, брокер на гъби. Според нея много слаба е и реколтата от диви боровинки и горски ягоди. В пунктовете в момента почти не се предлагат за изкупуване манатарки, пачи крак и други характерни за региона гъби, тъй като гъбарите не намират от тях из горите. Предлагат ...