26.10.2016

Танева: Водят се разговори с големите вериги за българско производство

Инициирала съм разговори с големите вериги по въпроса с българското производство, каза в "Денят започва" земеделският министър Десислава Танева.

Още

Учени изследваха как малките лъжи водят до по-големи измами

Малките лъжи водят до по-големи измами. Колкото повече лъже човек, толкова по-малко се притеснява да излъже. Ново изследване разкри не само, че ефектът е като при търкаляща се снежна топка, но и свързания с него биологичен механизъм, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Първоначално лъжецът изпитва неудобство, когато деформира истината. То обаче изчезва с увеличаването на лъжите, тъй като амигдалата – мозъчна зона, която контролира някои от емоциите ни, вече е привикнала с неистините. Така лъжите стават все по-големи.

Няма да повярвате какво откриха учените за големите мускули, ето до какво водят те

Повишаването на мускулната сила подобрява мозъчната функция при хора с проблемна памет, сочи изследване на Университета на Сидни. Проучването било проведено сред 100 души на възраст между 55 и 86 години с леки когнитивни нарушения.

Ето как малките лъжи водят до големи измами

Малките лъжи водят до по-големи измами. Колкото повече лъже човек, толкова по-малко се притеснява да излъже. Ново изследване разкри не само, че ефектът е като при търкаляща се снежна топка, но и свързания с него биологичен механизъм, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Първоначално лъжецът изпитва неудобство, когато деформира истината. То обаче изчезва с увеличаването на лъжите, тъй като амигдалата - мозъчна зона, която контролира някои от емоциите ни, вече е привикнала с неистините. Така лъжите стават все по-големи.

Цветанов в Сливен: Гаранция за успешните политики, които ще водят кметовете през новия програмен период са предстоящите президентски избори

Всички общини от област Сливен – Котел, Нова Загора, Твърдица и Сливен, се нуждаят от финансова подкрепа, но това може да стане, само ако има стабилно правителство и повече приходи, събрани от приходните агенции, за да може държавата да разпределя по всички региони на страната. Това каза в Сливен председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Топузаков и Букарев ще водят Левски поне до Нова година

Временен треньор на Левски ще бъде Елин Топузаков, а негов помощник ще бъде Асен Букарев. Това заяви спортният директор на Левски Станислав Ангелов-Пелето на пресконференция на "Герена", предаде репортер на БГНЕС.

Пелето: Топузаков и Букарев ще водят Левски поне до Нова Година

  Временен треньор на Левски ще бъде Елин Топузаков, а негов помощник ще бъде Асен Букарев. Това заяви спортният директор на Левски Станислав Ангелов-Пелето на пресконференция на "Герена", предаде БГНЕС. Той поясни, че на двамата наставници ще им бъде даден шанс и ако отборът продължи с добрите си изяви, този екип може да остане на поста за постоянно или до края на сезона. "Така ще продължим до Нова година със сигурност, имаме подкрепата на всички ръководители. Оттук нататък ще се постараем най-безболезнено да излезем от ситуацията. Имаше визия, която беше дългосрочна и не ми се иска да има сътресения в клуба, да има драстични промени на този етап. Това е мнението на всички нас и затова искаме да запазим статуквото", каза Букарев. Относно премиите, които са били спрени, Ангелов увери, че всички регламентирани бонуси, заплати и финанси в клуба са точни, ясни и платени. Имало е някакви "екстри", обещани от новия собственик, но те са били предвидени за първите пет срещи. "Премии ще има естествено, както и бонуси. Както видяхте, момчетата си играха спокойно и на фона на всички тези катаклизми показаха характер и играха добре. Всичко , което е договорено е платено и ще бъде платено". За раздялата с Петрович, спортният директор призна, че е бил озадачен от това, че сърбинът напусна клуба два часа преди мача с Берое и го направи чрез декларация. "Комуникацията ни беше много добра и той не е давал никакви заявки за недоволство. За първи път може би се случва треньорът да обяви публично причините за напускането си, при това два часа преди мач. Човек с 50-годишен опит, какъв е неговият мотив не знам, но не го одобрявам. За мен това цели разединяване на левскарската общност. Нямам никакво обяснение, бях озадачен от декларацията и от това, че е имало някакви проблеми. Истинските мъже се познават в трудните моменти, добре че не стигнахме до такива с Люпко Петрович, може би щеше да е много трудно", каза Ангелов. Той допълни, че за клуб като Левски е било невъзможно да осигури исканите от Петрович футболисти за по 200-300 евро, други пък категорично са отказали да носят "синята" фланелка. Петрович още преди мача с ЦСКА-София е подал оставката си, но президентът го е убедил да остане и да продължи да работи.