28.10.2016

След разследване на NOVA: Прокуратурата проверява зам.-министър

Репортерът Марин Николов разкри схема със завишаване на цени по обществена поръчка

Още

Манолова сезира прокуратурата за заплахи срещу защитниците на парк „Бедечка“

Омбудсманът Мая Манолова ще изпрати препоръка до кмета на Стара Загора Живко Тодоров и до председателя на Общинския съвет Емил Христов, в която ще настоява да бъдат предприети незабавни действия за спиране на строителството в парк „Бедечка“. По-рано през деня омбудсманът се увери на място какво е състоянието на парка. В момента там се изграждат пет кооперации, а текат подготвителните дейности за още три. „Това, за което ще настоявам след последното решение от 29 септември т.г. на Общинския съвет в Стара Загора,  е да предприемат необходимите действия за промяна в Общия устройствен план и в Подробния устройствен план като наложат строителна забрана за издаването на допълнителни и последващи строителни разрешения, респективно за реализирането на още строежи в парка“, категорична е Мая Манолова.  „Проучването ми в общината показва, че напоследък има още 5 подадени заявления и искания за издаване на строителни разрешения, има и такива, които тепърва ще минат в тази процедура. Ако Общинският съвет изпълни своето решение, би следвало да се прекрати изобщо издаването на повече строителни разрешения и продължаване на строителството в този наистина уникален парк“,  каза още омбудсманът. Манолова беше категорична, че ще подкрепи гражданите на Стара Загора, изразили позиция за запазването на зелените площи в парк „Бедечка“. Тя каза, че хората са я потърсили за съдействие, тъй като са били заплашвани с фи...

На втора инстанция прокуратурата поиска доживотна присъда за убийството на Борислав Бориславов

На въззивен контрол днес пред Варненския апелативен съд бе 20-годишна присъда на Окръжен съд Разград от февруари тази година – съобщават от съдебната институция. С тази присъда 35-годишният Димитър Петров бе признат за виновен затова, че на 11 април 2015г. в местността „Пчелина”, в землището на Разград, убил умишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен 38-годишния си съгражданин Борислав Бориславов. Общо 590 000 лева е обещетението, което подсъдимият е осъден да заплати на близките на убития, а държавната такса върху присъдените о...

Прокуратурата се зае с 18-годишния бияч на лекарка в Пазарджик

Районната прокуратура-Пазарджик наблюдава бързо производство спрямо Димитър Костадинов, на 18 г. На 27 октомври 2016 г. в Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ -Пазарджик по хулигански подбуди е нанесъл лека телесна повреда на медицински специалист- дежурна лекарка.

​Прокуратурата атакува разрешението за спорния строеж в Бистрица

Софийска градска прокуратура е внесла протест в РДНСК срещу разрешението за строеж върху съществуваща улица в софийското село.

И прокуратурата поиска разваляне на скандалната сделка за продажбата на т. нар. "Царски конюшни"

Прокуратурата се присъедини към исканията за разваляне на сделката за т. нар. "Царски конюшни", заради която оставка подаде областния управител на София Веселин Пенев. По протести на държавното обвинение в Софийския административен съд са образувани три дела, в които се иска да бъдат обявени за нищожни трите заповеди на Пенев, свързани с продажбата на имота в център на София.  Според прокуратурата, те противоречат на закона и предшестват неприключили съдебни производства.  

Прокуратурата встъпи като страна в процеса за сделката с царските конюшни

Държавното обвинение настоява за разваляне на продажбата на имота