20.10.2016

Първанов: Готвят се машинации за президентските избори

Вот на недоверие към кабинета е неуместен в рамките на кампанията за президентските избори. Това заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на АБВ и президент от 2002 до 2012 г. Георги Първанов.

Още

150 000 бири 15 000 чийзбургера приготвят в Остин

Бира за над 150 000 халби и над 15 000 чийзбургера докараха организаторите на Гран при на САЩ на пистата край Остин в Тексас. Тази година времето е изключително хубаво, горещо и се очаква да остане та...

Русия и САЩ се подготвят за Третата световна война! Всичко започва до няколко седмици?

Напрежението между Русия и САЩ е толкова високо, колкото рядко е било в историята. Мнозина вече се опасяват, че до Третата световна война остават няколко седмици, ако се запази настоящата тенденция, пише изданието The Bitbag, цитирано от БГНЕС.

ИДИЛ се подготвят с бомби от средновековието, пълни с живи скорпиони

Терористи от групировката „Ислямска държава” са подготвили за защитата на иракския град Мосул използвани през Средновековието бомби, пълни с живи скорпиони. Това съобщи членът на Демократичната партия на Кюрдистан Хошави Бабакр, цитиран от vesti.bg. Северният иракски град е считан за столица на халифата,

Силистренци готвят блокади на граничния пункт заради засиления трафик на камиони през града

Жители на Силистра се оплакаха от денонощния тормоз, който са принудени да търпят поради драстичното увеличение на трафика на товарни автомобили през града. Стотици тирове минават всеки ден по улиците на път за ГКПП с Румъния. Проблемът съществува от няколко години, но през последните месеци напрежението ескалира. Потърпевшите излязоха на протест и заплашиха, че ако държавата не вземе мерки и не спре камионите, ще блокират границата всеки ден.  Още в края на 2014 година гражданин, чийто жилищен блок се намира до бариерата на ГКПП, е изпратил сигнали до всички възможни институции, сред които Министерството на транспорта, МВР, Министерството на здравеопазването, Народното събрание, Агенция "Митници", Общината, Областния управител, екоинспекциите и националния омбудсман. Въпреки измерените тогава превишени нива на шум в дома му в нощните часове и до днес няма никаква реакция от институциите, освен протоколни писма с оправдание и препращане от една инстанция в друга. Междувременно, след подмяната на канализацията по проекта за воден цикъл на Силистра, улиците по проблемното трасе са асфалтирани, с нови тротоари и маркировка, а хората се притесняват, че тоновете товари, които минават всекидневно през границата, ще повредят настилката и канализационната мрежа под нея. От началото на тази година броят на превозните средства, преминали през граничния пункт Силистра, е нараснал три пъти. Причината е в  по-ниските такси на румънските превозвачи през реката.

В с. Труд се готвят да блокират Карловско шосе днес следобед

Жителите на пловдивското село Труд се готвят да блокират движението по Карловско шосе този следобед в знак на протест срещу дейността на централата за преработка на биомаса, разположена в населеното място, предаде бТВ. Хората твърдят, че месеци наред са тормозени от неприятни миризми, шум и вибрации. Те искат незабавно закриване на производството. До този момент са направени над 20 проверки от институциите, включително внезапни през нощта. Наложена е глоба от 600 лева за превишени вредни емисии, която инвеститорът обжалва. Инспекторите не са установили миризми извън централата. Контролът върху работата на съоръженията става постоянен, съобщиха от пловдивската екоинспекция.

Готвят голяма изненада за туристите в баните на хотелите!

Хотелите вече ще ни броят душовете. Колко често и дълго ще се къпем, ще зависи от това с колко звезди е комплексът, в който сме отседнали. Да се въведе лимит на използваните количества живителна течност за къпане, ако хотелите са със самостоятелно водоснабдяване, предвижда нова наредба, публикувана за обществено обсъждане, съобщава „Телеграф”. Идеята е да има таван на използваната вода според звездите на хотела. Целта на нововъведението е да се намали излишното разхищение на вода.