22.10.2016

Важно за пътуващите: Ограничават движението по "Хемус"

Поради ремонт на надлез на АМ „Тракия“ се ограничава движението в дясното платно при км 133 посока София-Бургас. Движението се пренасочва двупосочно в лявото платно посока Бургас - София.

Още

Ограничават движението по „Хемус“ в района на Ябланица в посока Варна

От 08.00 до 19.00 часа днес и от 08.00 до 16.00 часа в петък, ще бъде ограничено движението по пътен възел „Прелок“ в посока Варна на автомагистрала „Хемус“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Временната организация, в района на Ябланица, е поради изкърпване на настилката на пътния възел.

Вижте къде ще е най-натоварено движението в края на почивните дни

  Ограничават движението на тирове над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища във вторник. Забраната важи между 14.00 и 20.00 ч., съобщават от Нова телевизия. Целта е повишаване на безопасността при пътуване, облекчаване на трафика и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили в края на четирите почивни дни около Деня на Съединението. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението. Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа: - Автомагистралите; - път I-1 Видин – Ботевград; - път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“; - път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен; - път I-5 Русе - Велико Търново; - път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“; - път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас; - път II-19 Симитли - Гоце Делчев; - път II-86 Пловдив - Смолян; - път II-99 Бургас - Царево. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни и Заповед № РД-11-1542 от 21.12.2015 г. е публикувана в интернет на адрес - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-republikanskata-ptna-mrezha-za-oficialni-praznici-i-pochivni-dni1/.