21.10.2016

Двама полицаи са убити в Калифорния при посещение на адрес

Двама американски полицаи бяха смъртоносно простреляни, а един е ранен след като патрулът отишъл на адрес по сигнал за нарушаване на реда в град Палм Спрингс, щата Калифорния. Полицаите се отзовали на обаждане от жена, че пълнолетният й син създава проблеми, съобщи началникът на полицията Брайън Рейъс.

Още

От Рио де Жанейро до Калифорния и обратно

Предаването съдържа музикален коктейл от фънк, самба, джаз-рок и боса нова пиеси, създавани през последните пет десетилетия. Музика, която уж не се нарича „джаз”, а не би се появила, ако JAZZ не съществуваше. В музикалните подредби, чартове, класации и хит-паради днес срещаме десетки жанрове и жанрово-стилови подразделения, които трудно могат да бъдат запомнени, камо ли разбрани! Тези списъци с произведения (вероятно) отговарят на зададените параметри, които в най-основен, първоначален вид изглеждат така: Classical, Traditional, Crossover, World, Christian, Dance, Electronic, Tropical, /Hot/ Latin, R&B, Hip-Hop, Rock, Contemporary, Smooth, Jazz, Country, Alternative, Heatseekers, Gospel, Rhythmic, Adult, Mainstream, WCP и прочее AOR... Да не забравяме, че съществуват комбинации между част от изброените елементи, а и още немалко термини, които добрият вкус, добре е да спести.    Има обаче и музика, за която каквито и да е терминологични пируети да се правят, тя (о, ужас!) все се изплъзва от точното стилово определение и не се вписва в разни създадени изкуствено критерии, присъщи на ХХ, вече и на ХХI век. И тук идва неизбежният въпрос: „Къде да я поставим тази музика?” Моят отговор е: в личната ти фонотека, уважаеми слушателю. И в предаването за джаз по програма „Христо Ботев”. В „Джаз клуб”, където ти си винаги добре дошъл. 20 октомври, от 23 часа

Времето изненада Калифорния. 5-сантиметров сняг падна в Невада

Ранен сняг натрупа по високите части на планинската верига Сиера Невада, Калифорния, предаде „Ройтерс”, пише БГНЕС. Снеговете и дъждовете ще продължат да валят до понеделник, предупреждават синоптиците. Образувала се е около 5 сантиметра покривка.  

Ранен сняг падна в планините в Калифорния

Ранен сняг натрупа по високите части на планинската верига Сиера Невада, Калифорния, предаде „Ройтерс”.

Ранен сняг падна в планините в Калифорния (ВИДЕО)

Образувала се е около 5 сантиметра покривка

Задържаха заподозрян за убийството на двама полицаи в Калифорния

Полицията задържа заподозрян в Палм Спрингс, щатът Калифорния, след убийството на двама служители на реда и раняването на друг, съобщава NBC.

Мъж застреля двама полицаи в Калифорния

Двама американски полицаи бяха смъртоносно простреляни, а един е ранен, след като патрулът се отзовал на адрес по сигнал за нарушаване на реда в град...