22.10.2016

В Германия продължава издирването на терорист

В Германия вече втори ден продължава мащабна полицейска акция за издирване на сириеца Джабер ал Бакр, за когото се предполага, че е подготвял терористичен акт. Днес полицията щурмува втори апартамент и задържа възможен съучастник. Трима души бяха арестувани вчера по подозрения за връзки с потенциалния терорист. Двама от тях бяха освободени. Вчера германските органи на реда откриха в квартирата на сириеца в град Кемниц взривно вещество.

Още

35 притежатели на турски дипломатически паспорти са подали документи за убежище в Германия

Десетки турски дипломати, военни офицери и техните семейства са поискали убежище в Германия след опита за преврат на 15-и юли. В отговор на парламентарен въпрос, Министерството на вътрешните работи в Берлин съобщи, че 35 притежатели на турски дипломатически паспорти официално са подали документи за убежище.  Турция отзова десетки дипломати и военни служители след проваления опит за преврат поради подозрения за връзки с терористичната организация на Фетуллах Гюлен, за която се смята, че е организирала опита за преврат. Много заподозрени потърсиха убежище в европейски страни, включително военният аташе в Берлин полковник Айхан Даглъ.  Германското вътрешно министерство заяви, че всяко искане за екстрадиция от турското правителство ще бъде разглеждано поотделно от висшите регионални съдилища. 

Десетки турски дипломати са поискали убежище в Германия след опита за преврат от юли

Десетки турски дипломати, военни офицери и техните семейства са поискали да получат убежище в Германия след опита за преврат на 15 юли, съобщи БТА. По информация от германското министерство на вътрешните работи 35 притежатели на турски дипломатически паспорти официално са подали документи за убежище. Не се посочват подробности за самоличността на търсещите убежище, техните постове или статута на техните молби. Анкара отзова десетки дипломати и военни служители след...

Турски дипломати искат убежище в Германия след опита за преврат

Десетки турски дипломати, военни офицери и техните семейства са поискали да получат убежище в Германия след опита за преврат на 15 юли, заявиха местни служители в петък, предаде Анадолската агенция.

В Германия забраняват на държавните служители да закриват лицата си

Правителството на Германия може да забрани на държавните служители да носятоблекло, което закрива и лицето им, съобщи електронното издание на сп. "Шпигел", визирайки законопроект, който ще бъде внесен за разглеждане от вътрешното министерство на ФРГ, информира БГНЕС.

В Германия ще забранят на държавните служители да закриват лицата си?

Правителството на Германия може да забрани на държавните служители да носят облекло, което закрива и лицето им, съобщи електронното издание на сп. "Шпигел", визирайки законопроект, който ще бъде внесен за разглеждане от вътрешното министерство на ФРГ. "Откритото общуване е отличителна черта на съществуването в свободно, демократично общество", пише в документа. Този, който скрива лицето си, силно ограничава "възможността за опознаване и оценка на личността", смятат във федералното министерство на вътрешните работи.

Параклис от порцелан става туристически обект в Германия

Порцелановите фигурки са любим сувенир за туристите, които посещават Германия, но в страната вече има и порцеланов обект, който няма как да бъде отнесен за спомен. В замъка Лойхтенбург беше открит за посетители изцяло обновен параклис, променен по проект на американския архитект и дизайнер Майкъл Браун. Ремонтът на параклиса е струвал 200 000 долара. Сега интериорът му е обогатен с 30 порцеланови плоскости, разположени от пода до тавана, които образуват уникална завеса от порцелан. Лойхтенбург е на върха на хълм недалеч от Кала в Централна Герм...