21.10.2016

Стрелбата в София - заради известна миска

Александър Атанасов, председател на Асоциацията на акроегологичните земеделски производители, е простреляният снощи бивш чиновник, научи БЛИЦ. През 2013 г. той бе и кандидат за депутат от листата на РЗС.

Още

Кан Академия организира двудневна конференция в София

Кан Академия, която е най-големият онлайн портал за обучение в света, организира двудневна конференция в София. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Розалина Лъскова, председател на сдружение "Образование без граници", обясни каква е целта на конференцията: На тази среща ще си споделяме опита, тъй като проектът за интернационализацията и за превода на тази платформа на Кан Академия тече по света от 2011 г. насам. Това не е чак толкова дълго, имайки предвид мащабността на начинанието на това огромно съдържание, което предстои да бъде превеждано в България и на много места по света. Някои екипи са по-напред, а други тепърва се активизират. Има какво да си кажем, дори на съвсем оперативно и техническо ниво. Много от колегите, които са на гости тук в София, имат страхотен опит вече зад гърба си и ние се радваме, че можем да почерпим от него, както и да споделим нашия.Цялото интервю с Розалина Лъскова можете да чуете в звуковия файл.

Става напечено! София, Варна и Ямбол излизат на протест срещу бежанците

Протестиращите твърдят, че България може би се готви да приеме 700 хил. бежанци от общо четирите милиона в Турция в момента

Напрежението расте: В София, Варна и Ямбол излизат довечера на протест срещу бежанците

Тази вечер в София, Варна и Ямбол ще се състоят протести срещу бежанците. Поводът, според организаторите им, са недостатъчните, според организаторите, мерки на властите за справяне с нелегалната миграция.

София, Варна и Ямбол въстават срещу бежанците

Протестиращи твърдят, че се готвим да приемем 700 хил. мигранти

Страх от голяма бежанска вълна изкара на улицата София, Варна и Ямбол

Огромната мигрантска вълна, която заля страната ни през последните години, не спира да притеснява българите. Заради неспособността на държавата да се...