20.10.2016

Още

Българи бият на световните клубни първенства по волейбол

Волейболната националка Добриана Рабаджиева отбеляза 11 точки за победата на швейцарския отбор „Волеро“  с 3:2 (25:22, 27:25, 16:25, 12:25, 16:14) над „Вакъфбанк“ (Истанбул) в  последния си мач от група „В“ на световното клубно първенство в Манила (Филипините). Така „Волеро“ стана първи и на полуфиналите ще играе с италианския „Поми“ (Казалмаджоре). Туркините също се класираха за полуфиналите и ще срещнат сънародничките си от „Екзашибаши“. В същия турнир при мъжете, който се играе в бразилския град Бетим, аржентинският „Персонал“ с Тодор Алексиев в състава победи с 3:1 друт аржентински тим – „Сан Хуан“, където играе Николай Учиков. И двамата станаха най-резултатни за отборите си съответно със 17 и 24 точки. В другата група либерото Теодор Салпаров игра за руския „Зенит“ (Казан) при победата с 3:0 над египетския Талаеа.

Световните лидери през очите на карикатуристите (ГАЛЕРИЯ)

Когато политиците замълчат, заговарят карикатуристите

Георгий Сидоров: Рак не лови световните богаташи от "Групата 300", а Уго Чавес беше заразен нарочно

Това твърди в своя статия известният руски писател Георгий Сидоров. Без да се впускаме в теорията на конспирацията, ви предлагаме неговата гледна точка, защото той припомня забравени народни рецепти за лечение на рака, които наистина помагат, пише в новия си брой в."Над 55".

Световните запаси на петрол забавят ръста си

През третото тримесечие на годината са достигнали 5,62 млрд. барела. За периода те са нараснали със 17 млн. барела, което е най-малката промяна от последното тримесечие на 2014 г., като това е доказателство за по-силно търсене и уравновесяване на пазара. Американският лек петрол WTI поскъпва с 1% до 50.43 долара за барел, а цената на сорта брент се повишава с 0.87%. до 51.92. В поредкрепа на суровината дойде и по-слабият долара. Индексът на американската валута отстъпи от 7-месечен...