26.10.2016

Простреляха бивш служител на Държавен фонд „Земеделие”

Той влязъл в дома на известен бизнесмен, сбил се с охраната и го нападнал

Още

Кръв в "Драгалевци": Простреляха бивш служител от Държавен фонд "Земеделие"!

Мъж е прострелян в София след скандал в квартал "Драгалевци", станал снощи, съобщи БНР. По тяхна информация, простреляният се казва Александър Атанасов и е бивш служител на Държавен фонд "Земеделие". Полицията е задържала всички участници в инцидента. 

Държавен инспектор ще одитира европарите за земеделие

 Правителството избра Мариана Василева за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“. Марияна Василева има дългогодишен професионален опит в сферата на вътрешния одит и финансовия контрол. Притежава магистърска степен от УНСС. Василева е била държавен вътрешен одитор и началник отдел „Контрол на финансовата дейност на разпоредители по конкретни финансово-контролни задачи“ към Агенция за държавна финансова инспекция. Работила е в Агенция „Пътна инфраструктура“ на длъжност началник отдел „Финансов контрол“ в дирекция „Оперативен контрол и управление на риска“, както и като главен вътрешен одитор. Марияна Василева отговаря на изискванията за образователен ценз и професионален опит за длъжността изпълнителен директор на агенцията. Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“ към министъра на земеделието и храните ще извършва одит за верността на финансовите отчети и изградената система за контрол в Разплащателната агенция на България по Европейския фонд за гарантиране на земеделието и Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.  

Държавен фонд "Земеделие" кани лозари да подписват договори

Държавен фонд "Земеделие" приканва всички одобрени кандидати, подали заявления за подпомагане за втория прием за финансовата 2016 г. по мярката "Преструктуриране и конверсия на лозя" от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 година, да подпишат договорите си, съобщиха от пресцентъра на ДФ "Земеделие". Фондът вече е подписал всички договори и е изпратил покани до бенефициентите.

Държавен фонд "Земеделие" преведе 10,5 милиона лева на земеделски стопани

Държавен фонд "Земеделие" преведе днес 10,5 милиона лева на над 9000 стопани по Схемата за дребни земеделски стопани. Размерът на годишното плащане за всеки земеделски стопанин е минимум 500 евро и максимум 1250 евро. В замяна на това той трябва да поддържа през целия период на участието си в схемата най-малко допустимите площи, определена на база подаденото заявление за 2015 година, припомнят от Фонда.

Държавен фонд "Земеделие" преведе близо 10,5 милиона лева на земеделски стопани

Държавен фонд "Земеделие" преведе днес 10,5 милиона лева на над 9 000 стопани по Схемата за дребни земеделски стопани, която се прилага за първи път от кампания-2015. Това съобщиха от Фонда.

Животновъди получиха 62 млн. лв. за млечни и месодайни крави

Държавен фонд "Земеделие" преведе днес над 62 млн. лв. на повече от 12 000 земеделски стопани, отглеждащи крави и заявили подпомагане по три схеми за обвързано подпомагане. Най-голямата част от сумата - 31 млн. лв., са по Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави. По Схемата за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници сумата е 16.3 млн. лв. По Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави и/или месодайни крави под селекционен контрол са платени...