22.10.2016

В спецакция здържаха собственик на къща в с. Тополница, в която е окриван канабис за продажба

При специализирана акция криминалисти от Петрич откриха голямо количество сух канабис, предаде БНР. Дрогата е  намерена в необитаема къща в село Тополница, чийто собственик е  криминално проявен. При претърсването на дома му, в тайници са били открити над 40 килограма  канабис, приготвен за продажба, както и везни, по които са намерени следи от наркотик.  Къщата е запечатана, а собственикът й е задържан в следствения арест. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение.  Полицията издирва  и други участници в наркоканала за  производство и продажба на канабис.

Още

Фестивал на кестена в полите на Беласица

Ако италианският фестивал Sagra della Varola di Melfi в Базиликате вече е добил световна известност заради сорта Varola, дали ние добре познаваме у нас Фестивала на кестена, който се провежда за пета поредна година в полите на Беласица? По света страните с кестенова култура имат много кулинарни изненади за гостите: кестенова торта, кестенов сладолед, макарони от кестеново брашно, пюре, както и пита с кестени. А какво умеят да приготвят по традиционни рецепти майсторките на кестенови ястия от петричкия край?  Основната идея на този фестивал е да популяризира природното и културно наследство в района на планина Беласица. Празникът се провежда всяка есен, когато са узрели плодовете на кестена, а мястото е село Коларово, на площада пред читалище „Яне Сандански“. Началният час на събитието е 14.00 часа. На него хората от живописния край на югозападна България представят характерни местни ястия и различни специалитети, приготвени предимно с плодовете на кестена. Самодейни фолклорни групи към читалищата на селата Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът, Габрене, Тополница и град Петрич ще изпълняват типични за района певчески и танцови програми. Разучаване на български народни танци, дефиле с народни носии, красива и приятна разходка в планината са само част от нещата, които са приготвили организаторите за всички предпочели да присъстват на събитието. В традиционното за празника творческо ателие - Кът „Сръчко”, ще има отново игри и забавления за най-малките. Още за празника, за Природен парк „Беласица“ и за приятните часове, които може да прекараме сред кестенови вълшебства, разказва Владимир Милушев от Българската фондация за биоразнообразие.

Бивш политзатворник стана лечител! "Доктор" Мончо излекува с масаж болен грък, а той го дари с... (СНИМКИ)

Невероятно чудо споходило 78-годишен мъж от петричкото село Тополница, който излекувал грък с масаж, в замяна, на което той му обещал да му оправи къщата, защото възрастният човек живее в мизерни условия, съобщава Struma.com.

Уха, какъв звяр! Българин извади от водите на езерото Керкини в Гърция 30-килограмов сом (СНИМКИ)

Илия Трайков от петричкото село Тополница извади от езерото Керкини в Гърция, 30-килограмов сом. Това се случило вчера, когато рибарят с голяма доза късмет е уловил огромната риба, която е с дължина около 1.70 см и тежи рекордните 30 кг.

Криминалинисти от Петрич откриха голямо количество сух канабис

При специализирана акция криминалинисти от Петрич откриха голямо количество сух канабис.Дрогата е  намерена в необитаема къща в село Тополница, чийто собственик е  криминално проявен. При претърсването на дома му,  в тайници са били открити над 40 килограма  канабис, приготвен за продажба, както и везни, по които са намерени следи от наркотик. Къщата е запечатана, а собственикът й е задържан в следствения арест. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение. Полицията издирва  и други участници в наркоканала за  производство и продажба на канабис.

Криминалисти от Петрич откриха голямо количество сух канабис

При специализирана акция криминалинисти от Петрич откриха голямо количество сух канабис. Дрогата е намерена в необитаема къща в село Тополница, чийто собственик е криминално проявен. При претърсването на дома му, в тайници са били открити над 40 килограма канабис, приготвен за продажба, както и везни, по които са намерени следи от наркотик. Къщата е запечатана, а собственикът й е задържан в следствения арест. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение. Полицията издирва  и други участници в наркоканала за  производство и продажба на канабис.

Полицейски удар в меката на дрогата

Голям удар "антидрога" направиха ченгетата от Петрич вчера. В необитаемата къща на криминално проявения от петричкото село Тополница, Стоян Костадинов, бяха намерени тайници, в които бе открит около 40 килограма сух канабис, открити са везни, пакети и следи от работилница по "пакетиране" на дрогота, съобщава Struma.com.