23.10.2016

Още

Съмнителен пакет вся паника в Лондон

"Съмнително устройство" затвори спирката на метрото "North Greenwich". Полицията намери странен пакет на Тудор Роуд, но дошлият бързо на мястото патрул от контра-терористи установи, че е имало фалшива тревога. "След направените изследвания стана...

Десетки пострадали след като двуетажен автобус удари мост Лондон

Поне 26 души са пострадали тази сутрин, след като двуетажен автобус в Лондон се удари в мост, пише Нова телевизия. Поне петима от пострадалите са хоспитализирани. А автобусът е с отнесен покрив. Инцидентът е станал около четири часа сутринта. На място веднага са пристигнали спасителни екипи. Пожарникари са извадили трима души, заклещени в горната част на автобуса.  Автобусът е собственост на фирма, която организира празнични обиколки. Инцидентът е станал в Тотнам, в северната част на британската столица.

Стотици на протест в Лондон срещу бомбардировките в сирийския град Алепо

Стотици хора, сред които известната британска актриса Кери Мълиган, протестираха в Лондон срещу бомбардировките в сирийския град Алепо, предаде Асошиейтед прес.  Демонстрантите, подкрепяни от "Амнести интернешънъл" и други активисти, се събраха пред портала на премиерската канцелария на Даунинг стрийт, където положиха плюшени мечета като символ на хилядите деца, блокирани в контролираните от бунтовниците квартали на Алепо и изложени на атаките на сирийската армия и руските й съюзници.  На демонстрацията бяха отправени и призиви за налагането на по-сурови санкции срещу Русия или за създаването на зона, забранена за полети над Сирия. 

Засилени мерки за сигурност в Лондон

Засилени мерки за сигурност в лондонския обществен транспорт, след като в четвъртък по обяд, метростанция "Норт Гринуийч" беше евакуирана, заради подозрителен пакет.

Засилиха мерките за сигурност в лондонското метро

Мерките за сигурност в лондонското метро бяха засилени, след като в петък беше арестуван 19-годишен мъж във връзка с намирането на подозрителен пакет, което доведе до затварянето на метростанция "Норт Грийнуич", съобщи Франс прес, като се позовава на Скотланд ярд.От август 2014-а  нивото на терористична заплаха в Обединеното кралство е от четвърта степен по 5-степенната скала. След атентатите от ноември 2015 г. във Франция, в Лондон бяха разположени допълнителни 600 въоръжени полицаи, с което общият им брой достигна 2800.

Двуетажен автобус се блъсна в железопътен мост в Лондон

26 души бяха ранени тази сутрин, като петима от тях бяха откарани в болница, след като двуетажен автобус се блъсна в железопътен мост в Тотнам в северната част на Лондон, предаде ДПА.    В спасителната операция са участвали две пожарни коли и 15 пожарникари. При удара горната част на автобуса е била направо отрязана от моста. Пожарникарите е трябвало да окажат помощ на трима души, оказали се заклещени на втория етаж. Води се разследване за причините за катастрофата. Според британски медии автобусът е бил на фирма, организираща празнични прояви.