23.10.2016

НАП вади на светло пълните печалби на чуждите компании

Това става с поправки в закон от експертите на Владислав Горанов след юли 2017 г. Изискването е да подават отчет при приходи от над 100 млн. лв. От 4 юли 2017 г. всички мултинационални компании с дейност у нас ще са задължени да подават на НАП пълна информация за разпределението на приходите, печалбите, активите и данъците.

Още

Тръмп обяви какво ще направи през първите сто дни

Доналд Тръмп, който изостава от Хилари Клинтън преди изборите обяви какво ще направи, ако спечели, през първите сто дни от президентския си мандат, пише ВВС. В реч в Гетисбърг, Пенсилвания той набеляза основните си приоритети.

Водещите банки в Обединеното кралство се подготвят да напуснат страната в началото на идната година

Най-големите банки във Великобритания се подготвят да се преместят извън страната през първите няколко месеца на 2017 г., съобщава вестник The Guardian, позовавайки се на главният изпълнителен директор на Асоциацията на британските банкери Антъни Брауни.

САМО В БЛИЦ: Нападнаха африканка в центъра на София

Момиче от нигерийски произход, пребиваващо постоянно в България беше нападнато преди около час на тротоара на столичния булевард "Васил Левски", около номер 70, съобщават очевидци.

Напаст: Пенсионери защитиха опипана от бежанец жена в Мюнхен, цяла тълпа им се нахвърли (ШОКИРАЩО ВИДЕО)

Двама пенсионери, които се опитали да защитят млада жена, притеснявана от мигрант, бяха атакувани в Германия от група негови сънародници, вижда се от шокиращо видео, качено в интернет.

Лил надви Бастия и напусна опасната зона

"Кучетата" победиха тима от остров Корсика с 2:1

Apple направи две версии на iPhone 7, едната от които не струва

Точно както миналата година, Apple направи две версии на своя iPhone. В миналогодишният 6s, Купертино решиха да използват два отделни процесора – единият, от които се оказа по-добър от другия. Телефона този път има различия в модема. Единият iPhone 7 е с Qualcomm модем, докато другия използва хардуер от Intel. Няма съмнение кой от двата е The post Apple направи две версии на iPhone 7, едната от които не струва appeared first on Smart News.