22.10.2016

„Кюриосити” засне крепост на извънземни на Марс и избухна нечуван спор (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ожесточен спор избухна след като НАСА публикува нови снимки от Марс. Кадрите показват загадъчни форми в скалите на Червената планета, които биха могли да бъдат руини от разрушена стена, твърдят учени уфолози. Те смятат, че това са останки от древна крепост, пише "Експрес".

Още

Сензация! "Кюриосити" се спъна в обувка на Марс (СНИМКА)

Любителите на космически одисеи със сигурност ще останат заинтригувани, след като марсоходът "Кюриосити" успява да направи още снимки на червената планета. На един от всички кадри, зрителите с орлови очи забелязват обувка, която стои близо до кратер, пише men.bg

Сензационно от „Кюриосити”: Костите на марсиански крал изплуваха на повърхността на Червената планета (СНИМКИ/ВИДЕО)

Група търсачи на извънземен живот обявиха, че най-сетне са направили откритие, което ще промени завинаги начина, по който гледаме на Марс. Във видеоклип, публикуван в Ютюб, те разкриват, че са открили непокътнат скелет на марсиански крал или войн, съобщава „Дейли Мейл”.

„Кюриосити“ може да вземе проба от водата на Марс

Учените вече откриха следи, които загатват за наличието на вода в течно състояние на Марс. Напълно очаквано искат да я погледнат по-отблизо. От НАСА разкриха, че марсоходът „Кюриосити“ ще изследва The post „Кюриосити“ може да вземе проба от водата на Марс appeared first on IDG.

НАСА засне скалист район на Марс

Направиха нови снимки на Марс. Космическият апарат Кюриосити изпрати фотоси от планината Шарп - скалист район на Червената планета. Снимките са направени на 8 септември и показват в най-големи подробности терена. НАСА търси информация за произхода на живота в "капсулата на времето" Очаква се те да дадат на изследователите по-добър поглед върху начина, по който се е формирал релефа на Марс.  ...

Нови снимки на Марс

Нови снимки от Марс - космическата сонда "Кюриосити" изпрати цветни фотоси на хъломовете Мъри.Обективът е запечатал в детайли скалистия терен на Червената планета, а учените от НАСА се надяват това да им даде повече информация за образуването на релефа на Марс. Това е последната спирка на "Кюриосити" преди да продължи да се изкачва по планината Шарп, част от която е заснетата хълмиста местност. Вече 4-та година марсоходът изучава планетата и дали на нея е възможен живот.