27.10.2016

В Йемен готвят контраудар срещу Саудитска Арабия

Един от лидерите на метежното формирование в Йемен - бившият президент Али Абдалла Салех, призова да бъдат усилени атаките срещу Саудитска Арабия след нападението на траурната церемония в йеменската столица Сана от събота.

Още

САЩ ревизират подкрепата си за Саудитска Арабия след кървавите удари в Йемен

Отношенията между Рияд и Вашингтон вече се обтегнаха заради ядрената сделка с Иран

Коалицията начело със Саудитска Арабия е готова да разследва бомбандировката в Йемен

Коалицията начело със Саудитска Арабия е готова да разследва съвместно със САЩ обстрела на траурната церемония в Йемен, съобщи осведомителната агенция КУНА, цитирана от ТАСС.    При въздушна атака вчера срещу сграда в столицата на Йемен, където течеше траурна церемония, загинаха над 140 души и повече от 520 бяха ранени, сочат данни на ООН. Броят на жертвите е достигнал 213 души, заяви телевизия "Ал Маядин".    В церемонията са участвали и водачи на шиитските бунтовници хуси. САЩ обявиха, че започват преразглеждане на своята подкрепа за коалицията в Йемен, оглавявана от Саудитска Арабия, след като бунтовниците я обвиниха в бомбардировката.

Коалицията начело със Саудитска Арабия е готова да разследва обстрела на траурната церемония в Йемен

Коалицията начело със Саудитска Арабия е готова да разследва съвместно със САЩ обстрела на траурната церемония в Йемен, съобщи осведомителната агенция КУНА, цитирана от ТАСС. При въздушна атака вчера срещу сграда в столицата на Йемен, където течеше траурна церемония, загинаха над 140 души и повече от 520 бяха ранени, сочат данни на ООН. Броят на жертвите е достигнал 213 души, заяви телевизия "Ал Маядин".  В церемонията са участвали и водачи на шиитските бунтовници хуси. САЩ обявиха, че започват преразглеждане на своята подкрепа за коалицията в Йемен, оглавявана от Саудитска Арабия, след като бунтовниците я обвиниха в бомбардировката.

САЩ започват „незабавно преразглеждане“ на водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен

САЩ съобщиха, че започват „незабавно преразглеждане“ на водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен, обвинена за въздушното нападение убило над 140 души, предаде AFP.

Самолети на водената от Саудитска Арабия коалиция поразиха бунтовнически конвой в Йемен

Бойни самолети на водената от Саудитска Арабия коалиция  са нанесли удари над бунтовнически конвой в близост до стоянка за таксита в централната част на Йемен. При удара да били убити 7 цивилни граждани и 9 бунтовници, а 14 души са пострадали. Поразени са били три превозни средства, собственост на племенната група на хусите, които прогониха законния президент на страната Абд Рабо Мансур Хади, чието управление се подкрепя от Саудитска Арабия. По данни на ООН от март 2015-а, когато Коалицията даде начало на военна кампания срещу хусите и техните съюзници,  броят на жертвите на военния конфликт надвишава 6 000.  Над 80% от населението в Йемен се нуждае спешно от хуманитарна помощ, допълват от ООН

Оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция отрече да е поразила училище в Йемен

Оглавяваната от Саудитска Арабия военна коалиция отрече да е поразила училище в северната част на Йемен, която е контролирана от бунтовниците. Вчера хуманитарната организация "Лекари без граници" обвини коалицията, че е нанесла въздушен удар върху училище и е отнела живота на най-малко 10 деца. Самолетът бомбардира тренировъчен лагер на бунтовниците, посочи говорителят на коалицията генерал Ахмед Асири в изявление, изпратено до Франс прес. Те обучават деца в лагера за нови членове на организацията им, отбеляза още генералът.