29.10.2016

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се е образувала на Граничен пункт „Дунав мост 2“

Седем-километрова опашка от тежкотоварни автомобили се е образувала на Граничен пункт „Дунав мост 2“ на изход от страната. На влизане към България опашката е около 1 километър.

Още

Глобяват корабни капитани заради неспазване на ограниченията по река Дунав

Дирекция "Речен надзор-Русе" към агенция "Морска администрация" е съставила пет акта на капитани на кораби по река Дунав, които не са се съобразили с наложените ограничения заради ниското ниво. Това съобщиха от дирекцията в крайдунавския град. След като не са спазили ограниченията на габаритите на плавателните съдове, петимата капитани - трима румънци, сърбин и украинец, са засядали с корабите си в критичните участъци, при което частично или напълно са затваряли за определено време фарватера (плавателния път) на реката. Наложените санкции са в ...

Ремонти на три магистрали

Днес ще бъде предимно облачно, в часовете преди обяд на места в котловините и низините с мъгла, съобщиха от АПИ. Първоначално в северозападните райони, а по-късно през деня на места и в останалата част от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб, предимно от североизток. Минимални температури между 8° и 13°. Максималните ще са в широки граници - от 11-12° в Дунавската равнина до 20-21° в крайните югозападни райони от страната. Затворени са проходите „Върбишки” и „Златишки”. Проходите „Дюлински” забранен за над 3,5 т., а „Вратник” и „Твърдишки” са забранени за движение на МПС над 10 т., а проходът „Петрохан” - забранен за движението на МПС над 12 т. Проходът „Шипка” е отворен за движение. Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Магистралите са без ограничения с изключение на: АМ „Тракия“: област Пловдив: При км 133 е затворена пътна връзка София - Раковски. Препоръчва се за движещите се от София за Раковски да използват обходен маршрут през Пловдив, ул. Брезовско шосе, Войводиново и наляво по път II-56 за Раковски.  Движението при км 136 се извършва двупосочно в платното в посока София, поради  ремонтни дейности /при км 136+1...

Вече трети ден се спира движението на Дунав мост

Трети ден преминаването по Дунав мост в предиобедните часове спира. Ограничението беше поискано от румънската националната компания за магистрали и пътища, пише БТВ. До довечера се очаква обстановката да се нормализира, тъй като днес е последният ден, предвиден за технически тестове на румънска територия.

Отвориха Дунав мост

Движението през Дунав мост при Русе вече е нормално. Въпреки предварителните очаквания, че ще бъде ограничено за 5 часа. Опашките от ТИР-ове, които се образуваха вчера и късно през нощта, са се стопили и вече се преминава без проблем. Днес трябваше да е третият и последен ден за проверки на моста, след ремонт в румънската му част.

Затвориха Дунав мост за профилактика

Една от основните връзки между България и Румъния – Дунав мост при Русе, бе затворена от тази сутрин заради техническа профилактика, която извършват от румънска страна, предаде бТВ. Забраната за движение на всички видове автомобили влезе в сила в 7:25 ч. Румънските власти са предупредили българските си колеги за профилактиката преди седмица, а от АПИ са разпратили информацията до всички засегнати институции. Има опашка от тирове, която е обичайна гледка, дори е по-къса от обикновено – само километър. Ограничението в преминаването на моста ще бъде въвеждано за по пет часа – от 7:25 до 12:20, всеки ден до 23 октомври включително.

Километрични опашки се натрупаха пред затворения "Дунав мост" (Обновена)

Увеличава се опашката от тежкотоварни автомобили, образувала се на граничен пункт „Дунав мост 2“ и вече достига до 7 км, каза за “Фокус”един от шофьорите, изчакващ да премине през граничния пункт. Сутринта към 7,30 часа дежурният служител на пункта съобщи, че опашката от тежкотоварни автомобили е 3 километра.