22.10.2016

Гърци спечелиха турнира във Варна

Етникос грабна приза след 3:2 над Арда (Кърджали)

Още

„Шуми Марица“ и половин Разград посрещнаха атракционния влак Варна – Русе

Половин Разград се премести на жп гарата пообяд, за да посрещне атракционния влак по маршрута Варна – Русе, пуснат от БДЖ по повод 150-годишнината от откриването на първата жп линия в България. Влаковата композиция пристигна водена от парен локомотив 03.12, той теглеше 6 вагона, сред които вагона от царската композиция на Цар Борис III – „Корона експрес”. С появата в далечината на влака с облачета дим засвириха музикантите от Младежкия духов оркестър. Възпитаниците на Милен Бенков посрещнаха влака с „Шуми Марица“, в тон с времената, в ко...

Ретро влак потегли от Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атрактивната влакова композиция е теглена от парен локомотив

От утре във Варна ще е страшно! Вижте причината

Временна промяна в организацията на движение се въвежда във Варна заради заснемане на филм, съобщават от пресцентъра на общината.

Атракционен влак във Варна

Три епохи от историята на българския железопътен превоз са събрани в атракционния влак, който потегля от Гара Варна. Той е посветен на 150-годишнината от откриването на първата железопътна линия у нас и ще повтори пътуването по историческия маршрут на Барон Хиршовата железница от Варна до Русе. Специално за случая във Варна пристигнаха парен локомотив от началото на миналия век и личният вагон за пътуване на Цар Борис III.

Радев пред 4000 във Варна: Ако всички се обединим зад каузата България, няма сила, която да ни спре!

Но колко от нас искат визи за Канада и колко от нас искат да тъпчат децата си с ГМО? След като те са демократи, защо не питат какво мислят хората?“, попита още ген. Радев пред 4000 души изпълнили Двореца на спрота в града.

Ретро влак потегли от Варна

Тази година се навършват 150 г. от откриването на първата железопътна линия в България. По този повод БДЖ организира юбилейно честване, предаде БГНЕС от Варна.