23.10.2016

Броят на жертвите в Турция не спира да расте (ВИДЕО)

Девет военнослужещи и осем мирни жители са загинали след експлозия на кола бомба пред сградата на полицията в турската провинция Хаккяри.

Още

Андрей Гридин се класира трети на ултрамаратона в Турция

Андрей Гридин приключи по отличен начин състезателния си сезон и спечели третото място на ултрамаратона Salomon Cappadocia Ultra Trail, провеждащо се в Ургуп, Турция. Състезанието е от веригата Ultra-Trail World Tour "Future", която включва общо 12 състезания, които отговарят на строго определени критерии, сред които и задължителното условие във всяко да участват минимум 500 участника от поне 20 държави. Гридин направи силен сезон и постави рекорд в Гърция през юли, а...

След опита за преврат в Турция: Няма да повярвате какъв е броят на арестуваните!

Над 35 000 души са били арестувани в Турция, а срещу общо 82 000 се водят разследвания, откакто на 15 юли бе направен опит за преврат, съобщи министърът на правосъдието, цитиран от Франс прес, цитиран от БТА.

Двама полицаи са загинали, а 19 души са ранени при взрив в Източна Турция

Двама полицаи загинаха, а 19 души бяха ранени, след като кола бомба избухна днес в близост до преминаващ полицейски автомобил в източния турски окръг Бингьол, предаде агенция Ройтерс.

Националният балет на Турция „Огънят на Анадола” ще представи днес новата си програма „Троя” в Двореца на културата и спорта във Варна

Най- кръвопролитната война на древността – 10 годишната Троянска война е сюжетът на мащабната балетна постановки „Троя”. На сцената ще оживеят Омировите герои - олимпийските богове (Зевс, Арес, Тетида, Аполон, Афродита), ахейците (Ахил, Агамемнон, Елена, Менелай, Патрокъл, Диомед, Одисей и др.) и троянците (Хектор, Парис, Приам, Андромаха, Бризеида).  С изключителната хореография на творческия гений Мустафа Ердоган зрителите ще се пренесат в света на боговете и смъртните в древността. Ефектната сценография, музика и костюмите на героите от древногръцката митология „Илиада” , подсилват въздействието на постановката за епоса на Троянската война. В „Троя” участват 50 танцьори. Освен новата програма „Троя” в двучасовия балетен спектакъл , като комплимент за българската публика, неподражаемият балет „Огънят на Анадола „ е включил и етюди от най-популярните си постановки. "Огънят на Анадола" получава овациите на Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, Берси в Париж. Играе с огромен успех в Парламента на Китай, Московския Кремъл, Джамията Мохамед Али в Кайро, пред Египетските пирамиди, oт Сибир до Катар, през Америка до Япония, навсякъде по света магията на анадолския фолклор очарова. “Огънят на Анадола” е с три рекорда в "Гинес" : най-бързия танц в света - 241 стъпки в минута, като първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент и първата, която е имала изява в Античния театър в Бодрум 2300 години след последния спектакъл в него.

Двама полицаи загинаха, а 19 души бяха ранени при взрив на кола бомба в Турция

Двама полицаи загинаха, а 19 души бяха ранени, след като кола бомба избухна в близост до преминаващ полицейски автомобил в източния турски окръг Бингьол, предаде агенция Ройтерс. Бомбата е била поставена от бунтовници от Кюрдската работническа партия, съобщиха източници от силите за сигурност. Сред ранените има петима полицаи.Над 35 хиляди души са били арестувани в Турция, а срещу  82 хиляди се водят разследвания, след опита за преврат на 15 юли. Това съобщи министърът на правосъдието Бекир Боздаг, цитиран от Франс прес.  Общо 26 хиляди от разследваните лица са пуснати на свобода "под съдебен контрол", каза още той. Анкара обвинява проповедника Фетхуллах Гюлен и привържениците му в организиране на опита за преврат, при който загинаха над 270 души и бяха ранени хиляди. Турските власти предприеха вълна от чистки за отстране на всички предполагаеми симпатизанти на Гюлен от медиите, съдилищата, полицията, армията и образованието.

Полицай бе убит, а 10 души бяха ранени при взрив на кола бомба в Турция

Полицай бе убит, а 10 души бяха ранени при взрив на кола бомба в близост до преминаващ полицейски автомобил в източната турска провинция Бингьол, предаде Ройтерс. Бомбата, поставена от екстремистите от Кюрдската работническа партия ПКК, е била детонирана близо до офиса на областния управител. Сред ранените са и шестима полицаи.  Над 35 хиляди души са били арестувани в Турция, а срещу  82 хиляди се водят разследвания, след опита за преврат на 15 юли. Това съобщи министърът на правосъдието Бекир Боздаг, цитиран от Франс прес.  Общо 26 хиляди от разследваните лица са пуснати на свобода "под съдебен контрол", каза още той. Анкара обвинява проповедника Фетхуллах Гюлен и привържениците му в организиране на опита за преврат, при който загинаха над 270 души и бяха ранени хиляди. Турските власти предприеха вълна от чистки за отстране на всички предполагаеми симпатизанти на Гюлен от медиите, съдилищата, полицията, армията и образованието.