22.10.2016

Етиопци спечелиха 33-тия маратон на София

Представители на Етиопци спечелиха 33-ото издание на лекоатлетическия маратон на София. Гудета Бирату беше най-бърз по дистанцията от 42 километра 195 метра, като записа време 2 часа 15 минути 44секунди, което е трето най-добро в историята на състезанието. Втори на 11 секунди финишира сънародникът му Тефери Кебеде Балча, а трети на 35 секунди завърши Моузес Кибере от Кения. От българите най-добре се представи Илия Куцаров, който завърши шести за 2 часа 28 минути 25 секунди. Националната титла в тази дисциплина защити състезаващият се за Евър (Варна) угандиец Исмаил Сенанджи, който се класира пети с 2 часа 28 минути 22 секунди.  При жените триумфира Белайнеш Шифера Игезу (Етиопия№, която измина разстоянието в класическата дистанция за  2 часа 39 минути 39 секунди, като така тя записа втора победа за сезона след триумфа си в маратона на Люксембург. Втора на 31 секунди завърши Агнес Чебет (Кения), а трета остана друга етиопка Гелане Сенбете с 2:43.10 часа. От българките най-добре се представи Радослава Симеонова, която завърши седма за 2 часа 56 минути 29 секунди. Така тя си осигури държавната титла в дисциплината и бронзовия медал от Балканското първенство. В полумаратона Юсеф Сбаай (Мароко) беше най-бърз с 1 час 9 минути 7 секунди, а от българите най-добре се представи Стоян Тевкелев, който се нареди пети с 1 час 11 минути 12 секунди. При жените Оливера Йевтич (Сърбия) беше най-добра с 1 час 17 минути 23секунди, като изпревари точно с 2 минути Маринела Нинева. Трета е друга българка Даниела Йорданова.   В маратона се включиха около 3000 бегачи на дистанциите от 3 кмилометра масов старт, 10.5 км, 21.1 км и 42.195 км.  

Още

Така паркират бакшишите в София (СНИМКА)

Бакшиш тарикат успя да предизвика недоволство в мрежата с наглото си паркиране. Нарушителят е заснет на паркинг пред голям хипермаркет в столичния квартал „Люлин”.

Защо Рая напусна София ден и нощ и какво прави в момента (СНИМКИ)

Чаровната Рая разбуни духовете с напускането на серияла, но е успяла да откри ново поприще. Михаела Павлова , която влезе в образа на Рая от "София ден и нощ", се сбогува в мечтите си да бъде актриса и отново застана пред обектива в ролята на модел на дрехи.

Задържаха автокрадец, който при бягството си удари два автомобила на МВР в София

Полицията в София задържа автокрадец, който при бягството си удари два автомобила на МВР. Тази сутрин задържаният заедно с още един мъж откраднали луксозен джип в София. При последвалото преследване е пострадал леко полицай, обясни Ангел Бадънков от столичната полиция: Впоследствие при заградителни мероприятия в село Негован удрят един служебен автомобил на МВР и после бягат.  На Ботевградско шосе обаче инкриминираният автомобил заедно с един от извършителите са задържани. Другото лице е успяло да избяга - започваме активна работа по неговото издирване, добави Бадънков, както и поясни, че и  двамата автокрадци са известни на МВР, тъй като са регистрирани за различни престъпления.

От последните минути: Божо Кравата пристигна в София

Соченият за лидер на организирана престъпна група Божидар Кузманов – Божо Кравата, вече е в София, предаде Флагман.бг.