25.10.2016

"Малките репортери на БНТ" в защита на животните

Тази седмица малките репортери отидоха в приют за бездомни кучета по повод Световния ден на защита на животните. Приютът е създаден от доброволци и се издържа само от дарения. Децата питаха има ли порода любовта и искаха да разберат как може да си осиновим домашен любимец от приюта. Вижте комбинацията от двама малки репортери и 200 кучета.

Още

Малките репортери на БНТ с номинация за "Сърце и слово срещу наркотиците"

Малките репортери на БНТ, които добре познавате от обедните новини в неделя, с номинация за наградата "Сърце и слово срещу наркотиците" в памет на Вероника Герин! Тази година се навършват 20 години от убийството на ирландската журналистка. Конкурсът се провежда за 10-та поредна година от община Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия и по идея на Общинския съвет по наркотични вещества.

Малките репортери на БНТ се учиха на народни танци

"Малките репортери на БНТ" на хорото. Хванаха се заедно с учениците от Националното училище за танцово изкуство и хореографа Асен Павлов, които участват в "Надиграй ме". Малките ни репортери питаха - трябва ли да се учат народни танци в училище, като няма мегдан сега, къде се играе хоро и какво следва след "иху". Вижте...

Малките репортери на БНТ разпитаха как се гледа бебе

Как се гледа бебе? Малките репортери разпитаха подробно старши репортера Косара Николаева, която преди 2 месеца стана майка. Оказва се, че едно от най-големите предизвикателства е предвижването по улиците с количка. А много от подлезите продължават да са истински ужас за майките-усещане, което помня отпреди 20 години.

Малките репортери на БНТ с награда от фестивала "Арлекин"

Малките репортери на БНТ спечелиха поощрителна наградата за развитието си от детския фестивал за медийно изкуство "Арлекин" във Варна.

Малките репортери на БНТ: под прикритие

Лесно ли се ловят престъпници, какво е усещането да си част от престъпния свят - тези въпроси вълнуваха малките репортери на БНТ тази седмица. Те се срещнаха с двама от актьорите от сериала "Под прикритие" - Ивайло Захариев - Мартин и Йоанна Темелкова - Ния. Не скриха разочарованието си, че не са гледали филма, защото не е препоръчителен за деца под 16 години. Но са слушали много - защото всички говорят за култовия сериал на БНТ, а и престъпниците са в темите на новините ежедневно. Вижте малките репортери под прикритие.