23.10.2016

Още

В Литва ще бъде проведен втори тур на парламентарните избори

Втори тур на парламентарните изборите в Литва ще бъде проведен днес в 68 избирателни райони в Литва, съобщава РИА Новости.

Мюсюлмани на масова молитва в Рим

Демонстрантите проснаха рогозки на паважа край древния амфитеатър и коленичиха с надписи "Отворете джамиите"

Литва: Горбачов да свидетелства за военни престъпления

Делото е за репресиите над движението за независимост през 1991 г.

Нищят съмнителни залози около Литва-Малта

Норман Дарманин Демайо оповести, че има "солидни доказателства" за съмнителни залагания около световната квалификация срещу Литва през миналата седмица, която Малта загуби с 0:2. В доклад, изготвен от партньорите по мониторинг на залаганията на футболната асоциация на Малта, се вижда схема на залози, че Малта ще загуби мача на 11 октомври с 0:2 или с повече голове разлика. "Според този доклад има сериозни доказателства, че хората в тази сфера предварително за знаели, че Малта ще загубят с най-малко два гола", каза Демайо на пресконференция днес. Двата гола за Литва паднаха в последните 15 минута на мача. Президентът на малтийската футболната асоциация добави с неохота, че подозрителните залози са продължили до 20 минути преди края на мача. Той каза, че асоциацията търси още доказателства, но не разкри повече подробности. Вестник "The Times of Malta" разкри по-рано днес, че комисарят на ФИФА за този двубой е посетил съблекалнята на Малта преди началото, за да предупреди играчите, че срещата е била идентифицирани като "високо рискова" от гледна точка на залагания....

Тъжна вест покоси цяла Литва! Страната потъна в скръб

Министърът на здравеопазването на Литва почина на 34 години, само седмица, след като бе преизбран за член на парламента на балтийската държава, съобщи Асошиейтед прес. Юрас Пожела беше най-младият член на водения от Социалдемократическата партия кабинет.