28.10.2016

Рекламата на "малките" във вота ни струва 690 бона

​18 партии, коалиции и независими с право на медийни пакети за изборите

Още

Малките репортери на БНТ разговарят с президента Росен Плевнелиев

Бъдещето пита настоящето в специално интервю за „По света и у нас“. Президентът Росен Плевнелиев прие поканата за интервю на малките репортери от БНТ. Той разговоря с най-младите журналисти на обществената медия Неда Николова (10 години), Ина Ангелова (12 години), Неда Коцева (14 години), Кристиан Павлов (12 години) и Кристиян Славчев (14 години) и отговори на всичките им въпроси.

„Чети етикета”: Вредят ли екраните на малките деца

Време пред телевизора и таблета или време с родителите?

Учени изследваха как малките лъжи водят до по-големи измами

Малките лъжи водят до по-големи измами. Колкото повече лъже човек, толкова по-малко се притеснява да излъже. Ново изследване разкри не само, че ефектът е като при търкаляща се снежна топка, но и свързания с него биологичен механизъм, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Първоначално лъжецът изпитва неудобство, когато деформира истината. То обаче изчезва с увеличаването на лъжите, тъй като амигдалата – мозъчна зона, която контролира някои от емоциите ни, вече е привикнала с неистините. Така лъжите стават все по-големи.

Как живеят малките хора у нас?

Повече от половината разчитат само на пенсия, а над 20 на сто не успяват да покрият дори сметките си

Кампания "Кой е срещу мен в мрежата" в помощ на най-малките

Дискусия за обучение на ученици от пети, шести и седми клас по поведение в интернет, защита на личните данни и сигурност беше проведена днес. Инициативата е част от проекта "Кой е срещу мен в мрежата?", финансиран по програма "Европа" на столичната община с участието на журналисти от БНТ. В дискусията взеха участие кметът на София - Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на образованието - Диян Стаматов, директори и преподаватели.

Трудната участ на малките хора – безработицата

65% взимат до 350 лв. на месец, 23% не могат да плащат сметки