26.10.2016

Рекламата на "малките" във вота ще ни струва 690 бона

​18 партии, коалиции и независими с право на медийни пакети за изборите

Още

Учени изследваха как малките лъжи водят до по-големи измами

Малките лъжи водят до по-големи измами. Колкото повече лъже човек, толкова по-малко се притеснява да излъже. Ново изследване разкри не само, че ефектът е като при търкаляща се снежна топка, но и свързания с него биологичен механизъм, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Първоначално лъжецът изпитва неудобство, когато деформира истината. То обаче изчезва с увеличаването на лъжите, тъй като амигдалата – мозъчна зона, която контролира някои от емоциите ни, вече е привикнала с неистините. Така лъжите стават все по-големи.

Как живеят малките хора у нас?

Повече от половината разчитат само на пенсия, а над 20 на сто не успяват да покрият дори сметките си

Кампания "Кой е срещу мен в мрежата" в помощ на най-малките

Дискусия за обучение на ученици от пети, шести и седми клас по поведение в интернет, защита на личните данни и сигурност беше проведена днес. Инициативата е част от проекта "Кой е срещу мен в мрежата?", финансиран по програма "Европа" на столичната община с участието на журналисти от БНТ. В дискусията взеха участие кметът на София - Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на образованието - Диян Стаматов, директори и преподаватели.

Трудната участ на малките хора – безработицата

65% взимат до 350 лв. на месец, 23% не могат да плащат сметки

Никой не иска да чисти от сняг малките улици в Шумен

Нито една фирма не иска да чисти от сняг малките улици в Шумен тази зима. Това стана ясно при отварянето на офертите по общинската обществена поръчка днес. При големите пътни артерии и булеварди проблем няма – те по договор ще се чистят от сняг от сметосъбиращите фирми “РТК” ...

Ето как малките лъжи водят до големи измами

Малките лъжи водят до по-големи измами. Колкото повече лъже човек, толкова по-малко се притеснява да излъже. Ново изследване разкри не само, че ефектът е като при търкаляща се снежна топка, но и свързания с него биологичен механизъм, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Първоначално лъжецът изпитва неудобство, когато деформира истината. То обаче изчезва с увеличаването на лъжите, тъй като амигдалата - мозъчна зона, която контролира някои от емоциите ни, вече е привикнала с неистините. Така лъжите стават все по-големи.