27.10.2016

Зов за помощ! Болницата в Търново търси кръводарители!

Областната болница във Велико Търново търси кръводарители. Лечението на пациенти с тежки заболявания и извършването на животоспасяващи оперативни интервенции в лечебните заведения в областта се нуждаят от от кръв и кръвни продукти. Наличностите в Отделението по трансфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” АД в старата столица са намалели, а то единствено осигурява безценната течна тъкан и производните й съставки за нуждите на пациентите в спешен и планов порядък.

Още

Акция по кръводаряване в болницата във Велико Търново

Акция за доброволно кръводаряване ще се състои от  днес до петък в Областната болница във Велико Търново. Лечението на пациенти с тежки заболявания и животоспасяващите операции, за които е нужно кръвопреливане, не са спрени, но е нужно попълване на запасите от кръв и кръвни продукти в отделението по транфузионна хематология. За деветмесечието на тази година кръв са дарили 1753-ма души. Едва една пета от тях са доброволци.

Болницата в Търново по принуда се превръща в приют за несретници

Заради липсата на хигиена медиците къпят клошарите, носят дрехи от къщи, дори събират пари, за да ги върнат по родните им места Областната болница във Велико Търново по принуда се превръща в приют за гаврошовци. През миналата година докторите са се грижили за общо 144 здравно неосигурени лица, като 70 от тях са били бездомници.

"Кауфланд България" купи на търг терен от 18.9 дка във Велико Търново

"Кауфланд България" стана собственик на терен от 18.9 дка във Велико Търново, разположен на главния път София – Варна. Компанията купи на търг за 5.8 млн. лв. недовършения хирургически блок на болницата във Велико Търново и възнамерява да построи поредния си магазин в страната. Магазинът ще бъде открит през 2018 г. Магазинът във Велико Търново ще бъде открит през 2018 г., уточни за "Капитал" Димитър Спасов, главен изпълнителен директор на "Кауфланд България". Преди да се...

Бивш антимафиот съди държавата за половин милион лева

Бившият шеф на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, който 5 г. бе обект на съдебно преследване, съди държавата в лицето на прокуратурата за 500 000 лв. Претенцията на ексантимафиота бе предявена в сряда в окръжния съд и е за неправомерно задържане и съдене. „Не желая да коментирам. Достатъчно си патих през годините“, каза пред „Труд“ Орлин Тодоров. Той бе задържан на 11 март 2011 г. След година в ареста бе изправен пред съда за изнасяне на секретни данни по спецоперации. Една от тях бе свързана с „бебето от фризера“ в болницата в Горна Оряховица. През юни 2014 г. бе осъден на 1 г. условно. Апелативен съд увеличи наказанието на 3 г. условно. Пред ВКС Тодоров оттегли жалбата си, с която искаше да бъде напълно оправдан. Докато той бе в ареста, се разбра, че са му изплатени накуп 50 000 лв. заплати и обезщетения от МВР. Заради това прокуратурата повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, но съдът го оневини. Цветанов бе оправдан и по друго обвинение, свързано с Орлин Тодоров. Според прокуратурата Цветанов нарушил закона цели 6 пъти, като написал „не“ под искане Тодоров да бъде подслушван....

Оставиха за постоянно в ареста шофьора, сгазил пешеходец в Горна Оряховица

Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста мъжа, който в събота прегази пенсионер на пешеходна пътека в Горна Оряховица. 30-годишният Борис Димитров е обвинен за това, че е блъснал 71-годишен пешеходец, който часове по-късно почина във в болницата.