24.10.2016

В Алепо терористите разстреляли мирни протести против бандитските формирования

От 6 октомври в окупираните от терористите райони на Алепо местни жители се събирали на мирни демонстрации против терористите, на следващия ден бандитите открили огън по протестиращите. Съобщението е на „Русская весна” с позоваване на местни източници.

Още

Край на примирието, начало на боевете в Алепо

Ожесточени боеве между правителствените сили и бунтовниците избухнаха в Алепо – малко след края на тридневното примирие, съобщи „Гардиън“. В северния сирийски град бе наложена „хуманитарна пауза“, но сблъсъците между режима на Башар Асад и неговите опоненти продължават. От Сирийската обсерватория за правата на човека обявиха, че боевете отново са избухнали с пълна сила в събота вечерта. Има и опасения, че хуманитарна помощ не е достигнала до най-нуждаещите се по време на примирието. Алепо е център на ожесточени сблъсъци от 2012 година насам. Някога процъфтяващ, сега по-голямата част от града е в руини. Грубо казано в момента е разделен на две – силите на Асад контролират западната част, докато бунтовници – източната. Хиляди души са в капан, а опасения за тяхното здраве изрази и ООН. От началото на сирийския конфликт са загинали над половин милион души, а милиони са напуснали домовете си....

Боевете в Алепо избухнаха с нова сила след изтичане на руското примирие

Нито един цивилен не е бил евакуиран по време на примирието

Ожесточени боеве се водят в Алепо

Изказват се опасения, че жителите на обсадения от армията на Башар Асад град така и не са получили хуманитарна помощ по време на обявената от Русия "хуманитарна пауза". Уточнява се, че ползващите се с руска подкрепа правителствени сили бомбардир

​Край на примирието в Алепо

Сраженията в сирийския град бяха подновени след края на "хуманитарната пауза". Съобщава се за артилерийска стрелба в кварталите, които са под контрола на бунтовниците.В Лондон стотици хора се включиха в демонстрация срещу бомбардировките в Алепо. Протестиращите настояха британското правителство да заеме по-твърда позиция по отношение на сирийската криза. На демонстрацията бяха отправени и призиви за налагането на по-сурови санкции срещу Русия или за създаването на зона, забранена за полети над Сирия.

Боевете в Алепо избухнаха с нова сила веднага след изтичането на руското примирие

Боевете между силите на сирийския режим и бунтовниците в Алепо избухнаха с нова сила, след като изтече обявеното от Москва прекратяване на огъня, съобщи АФП, позовавайки се на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Боеве в Алепо избухнаха с нова сила веднага след изтичането на руското примирие

Нито един цивилен не е бил евакуиран, съобщи служител на Международния червен кръст