24.10.2016

Влак дерайлира в Ню Йорк

Влакът дерайлирал на около 30-тина километра от Ню Йорк след удар в спрял монтажен вагон. Първоначалните информации бяха за близо 100 ранени. Но според официалното съобщение на властите, пострадали са около 30 души. Инцидентът станал по натоварен маршрут. След катастрофата, движението на влакове в района беше спряно.

Още

Ню Йорк таймс: Русия ненавижда предсказуемостта

Който и да стане следващ президент на САЩ, на него ще му се наложи да си има работа с Русия, която изглежда едновременно много позната и все по-малко познаваема. В продължение на много векове Русия оставаше страна-износител на природни богатства, икономически селяндур и извънредно докачлив партньор, управлявана от европейската култура и решително неевропейски политически органи. Това пише в свой коментар Максим Трудолюбов, главен редактор на в. „Ведомости“ в „Ню Йорк таймс“.

Ню Йорк забрани краткосрочните наеми на апартаменти

Регулацията беше подписана в петък в Ню Йорк от губернатора Андрю Куомо и е насочена главно към компаниите за споделена икономика като Airbnb и най-вероятно ще се отрази тежко на бизнеса. За Airbnb е приоритет да се справи с проблемите си с регулаторните органи и вече има данъчни сделки с повече от 200 града. Очаква се Airbnb да вземе мерки по въпроса, за да спаси бизнеса си в една от най-важните локации за компанията.

Ню Йорк таймс: Вече се вижда кой ще победи в битката за президент на САЩ

"Победата се вижда, Клинтън се стреми да я прехвърли и на други демократи", пише в. "Ню Йорк таймс". Хилари Клинтън вчера агресивно се възползва от предимството си в президентската надпревара, като призова чернокожите избиратели в щата Северна Каролина да гласуват предварително и да накажат републиканци в Конгреса, които подкрепят Доналд Тръмп, а партията на Тръмп все повече признава, че той едва ли ще навакса изоставането си в допитванията, пише изданието.

Скандал в ефира! Бареков напусна студиото на БТВ, отказа да преведе две изречения от „Ню Йорк Таймс”

Водащата Жени марчева го захапа и за снимката с „Ню Йорк Таймс”, която той сам пусна във Фейсбук. Респективно и за злъчните коментари, които се появиха под кадъра, питайки защо го прави, след като не знае езика. „Няма да коментирам неща от хора, които са

Ню Йорк приема финала в Шампионската лига?

Финалът в европейската Шампионска лига по футбол може да се премести за първи път извън рамките на континента, намекна новоизбраният президент на УЕФА Александър Чеферин. В интервю за агенция АП словенският адвокат заяви, че ще направи отворена процедура за кандидатстване за домакин на финала на на...

Освиркаха Тръмп на благотворителна вечеря в Ню Йорк

Той и разсмя публиката, говорейки за речта на съпругата си