21.10.2016

Убиец с моторен трион вилня в Минск

Брутално насилие, напълно в традициите на холивудските филми на ужасите, шокира посетителите на голям търговски център в беларуската столица Минск. Според очевидци в сградата влязъл млад мъж на около 17-18 години. В началото всичко изглеждало наред, защото тийнейджърът носел в ръка китара. Неочаквано и незнайно откъде музикалният инструмент бил заменен от бензинова резачка. Драмата обаче тепърва предстояла, защото младежът запалил мотора на инструмента и отрязъл главата на близкостоящо момиче. „Той просто отсече главата й. Не каза нито една дума“, разказва продавачка в магазина. Първата жертва очевидно не задоволила кървавите мераци на убиеца. Секунди по-късно той нападнал и второ момиче, но само успял да я рани. След бързата намеса на охраната убиецът бил задържан. Той най-вероятно ще бъде обвинен за убийство. Според местното законодателство младежът може да получи доживотна присъда.  ...

Още

Минск приема Европейските игри през 2019-а

Решението взето на Генералната асамблея на Европейските олимпийски комитети

До края на ноември ще има пътна карта за изпълнение на Минските споразумения

Въоръжена мисия на ОССЕ ще влезе в Донбас, ще се подготвят и избори в размирния регион

"Нормандската четворка" договори пътна карта за изпълнение на Минските споразумения

Лидерите на 4-те страни от "нормандската четворка" се договориха да бъде утвърдена до края на ноември "пътна" карта за изпълнение на Минските споразумения за уреждане на въоръжения конфликт в Източна Украйна, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирайки германската канцлерка Ангела Меркел и украинския президент Петро Порошенко. Срещата в Берлин на Ангела Меркел и на президентите на Русия - Владимир Путин, на Франция - Франсоа Оланд, и на Украйна - Петро Порошенко завърши след полунощ след над 5-часови дискусии при закрити врата.

Лидерите от "Нормандската четворка" се договориха за "пътна" карта за изпълнение на Минските споразумения

Лидерите на 4-те страни от "Нормандската четворка" се договориха до края на ноември да бъде утвърдена "пътна" карта за изпълнение на Минските споразумения за уреждане на въоръжения конфликт в Източна Украйна, предаде Ройтерс, цитирайки германския канцлер Ангела Меркел. Срещата в Берлин между Меркел и президентите на Русия - Владимир Путин, на Франция - Франсоа Оланд, и на Украйна - Петро Порошенко завърши след полунощ, след над 5-часови дискусии при закрити врата.Според Порошенко, на срещата не са били подписвани никакви документи. Било е било постигнато обаче, съгласие за въвеждане в Донбас на въоръжена полицейска мисия под егидата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.Според украинския президент, "пътната карта" ще засяга изпълнението на всички споразумения от Минск - и за границите, и за т.нар. "линия на разделянето" между враждуващите страни, и за достъпа на мисията на ОССЕ, и за изтеглянето на войските от линията.

"Нормандската четворка" се договори за пътна карта за изпълнение на Минските споразумения

Лидерите на четирите страни от "Нормандската четворка" се договориха до края на ноември да бъде утвърдена "пътна" карта за изпълнение на Минските споразумения за уреждане на въоръжения конфликт в Източна Украйна, предаде Ройтерс, цитирайки германския канцлер Ангела Меркел. Срещата в Берлин между Меркел и президентите на Русия - Владимир Путин, на Франция - Франсоа Оланд, и на Украйна - Петро Порошенко завърши след полунощ, след над 5-часови дискусии при закрити врата.Според Порошенко, на срещата не са били подписвани никакви документи. Било е било постигнато обаче, съгласие за въвеждане в Донбас на въоръжена полицейска мисия под егидата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.Според украинския президент, "пътната карта" ще засяга изпълнението на всички споразумения от Минск - и за границите, и за т.нар. "линия на разделянето" между враждуващите страни, и за достъпа на мисията на ОССЕ, и за изтеглянето на войските от линията.